Ander nieuws

De juiste rijwielen en onderdelen

In sommige sectoren werk je met grote machines en voertuigen. Dan is het wel belangrijk dat het allemaal klopt en je ook nog de juiste onderdelen hebt. Want niets zo vervelend dan dat je op een klus aanwezig bent en de onderdelen kloppen niet of de machine werkt niet meer. Je wilt natuurlijk wel je werk goed kunnen doen, en daar komt dit dan ook bij kijken.

 

De juiste onderdelen

Je hebt natuurlijk voor alles verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld Komatsu onderdelen en rijwerkonderdelen. Je wilt natuurlijk wel voor je apparatuur en je machines de juiste onderdelen. Het kost al een berg geld om dit aan te schaffen dan wil je ook wel dat ze jaren mee gaan en daarvoor is het natuurlijk belangrijk om dan de juiste onderdelen binnen te halen zodat het allemaal wel klopt. Want niets zo zonde dan het verkeerde onderdeel binnen krijgen. Vooral wanneer je het net op dat moment nodig hebt en je dan niet gelijk verder kan.

 

Uiteraard is het ook voor de veiligheid

Niet geheel onbelangrijk, werken en veiligheid. Je wilt natuurlijk wel dat alles veilig gebeurt. Want het moet allemaal wel verantwoord gebeuren en je wilt geen arbeidsongeval krijgen. Ook omdat je wilt dat je personeel veilig is. Maar ook omdat je natuurlijk je werk wilt afmaken. En dat klinkt misschien wel heel hard, maar zo werkt het wel, je wilt door en daar hoort dan ook veilig werken bij zodat het werk ook niet stil gelegd hoeft te worden. 

En soms wanneer je ergens langs loopt en je ziet dat er niet veilig gewerkt wordt is het helemaal niet erg om te zeggen. Of ja, niet erg, je moet het eigenlijk wel zeggen. Want iedereen wilt veilig werken en niet thuis komen te zitten omdat ze of ergens van af zijn gevallen of iets in die richting. 

 

Hoe zorg jij dat je veilig kan werken?

Het is natuurlijk in elke sector anders en bij elk bedrijf. Maar we weten allemaal dat we veilig willen werken en ongelukken willen voorkomen. Het is ook niet altijd zo, want soms is het niet te voorkomen en gebeurt het. Maar het is wel belangrijk dat we allemaal zo veilig mogelijk doen werken. En zelf ben je daar dan ook onderdeel van en is het goed om dan ook zo veilig mogelijk te werken en er zelf aan te denken maar vooral ook andere er op aan te spreken wanneer je ziet dat het niet geheel veilig verloopt.