Duurzaamheid

Duurzaamheid, het is een term die we de laatste jaren voortdurend voorbij zien komen. Afgelopen jaren zijn we ons hier steeds meer op gaan focussen, omdat we hier ook zeker rekening mee moeten gaan houden. Zo is de overheid al grootse plannen aan het maken om de klimaatverandering tegen te gaan. Nu snappen we allemaal dat een plan als dat niet gaat werken, maar we zouden het wel kunnen verminderen. Wat dacht je van duurzame auto’s, fietsen, het duurzame ondernemen en de nieuwste technologieën die ook volledig ingericht zijn op duurzaamheid!

Besef over ons eigen gedrag

Hoe komt het nu eigenlijk dat we tegenwoordig zo bezig zijn met het klimaat en duurzaamheid. Eigenlijk is dit erg simpel en kan dit in en kan ik dit in een aantal simpele stappen uitleggen. Het start allemaal bij de uitstoot van CO2, wat vele machines en apparaten realiseren. Zo stoten vele fabrieken CO2 uit, maar ook de grote toename van het gebruik van de auto zorgt voor een grote hoeveelheid aan CO2-uitstoot. Op een gegeven moment hebben we het als wereld zo bont gemaakt, dat we gezamenlijk de wereld aan het opwarmen zijn. IJs blijft smelten, er zijn langere droogtes en het klimaat verandert. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld heel normaal wanneer het in de zomer de 40 graden aantikt, terwijl dit 20 jaar geleden nog ondenkbaar was.

Plannen voor de toekomst

Nu we als wereld erg achteruit zijn gegaan, worden er nu specifieke plannen gemaakt. Zo is de overheid veel bezig met het bepalen van een strategie om de uitstoot tegen te gaan. Maar niet alleen de overheid is hiermee bezig. Zo zijn er tegenwoordig ook talloze bedrijven die inspelen op de behoefte naar duurzaamheid. Mensen voelen zich tegenwoordig een stuk beter wanneer ze bijvoorbeeld gebruik maken van een duurzame auto, en dat is ook echt zo! Wanneer je bewust bent van de activiteiten die ervoor zorgen dat de wereld achteruit gaat, is het verstandig om dit in ieder geval tegen te gaan. Wanneer jij het goede voorbeeld geeft, zullen er meer mensen volgen. Uiteindelijk zal iedereen een steentje bijdragen aan een duurzame samenleving!

Denken we niet teveel aan luxe?

Lekker lang onder de douche staan, even de auto pakken naar de supermarkt, alvast de motor opwarmen tijdens koude dagen. Komt een van deze dingen je bekend voor? Dan betekent dit dat je niet bewust bent van de termen als ‘opwarming van de aarde’ en ‘klimaatverandering’. Af en toe denken we gewoon teveel aan luxe, waardoor we het leven eigenlijk alleen maar slechter maken. Dus bezuinig op jezelf, op je eigen verbruik, zodat er uiteindelijk een veel mooiere wereld overblijft!