Over mij

Mijn naam is Marianne Peereboom. In het dagelijks leven zit ik veel op kantoor. Zo ben ik werkzaam voor een bedrijf dat zich richt op duurzaamheid. Zo zijn we erg veel bezig met het ontwikkelen van duurzame werkmethoden en ondernemen. Het is dus niet zo zeer dat wij ons bezig houden op duurzame producten, maar kijken we naar de kern. Zo creëren wij een nieuwe ,manier van duurzaam ondernemen, die bedrijven uit onze omgeving kunnen  overnemen. Dit gaat bijvoorbeeld over het werken op laptops en clouds in plaats van dikke mappen vol met papieren. Daarnaast hechten wij erg veel waarde aan duurzame ondernemingen die bijvoorbeeld gebruik maken van duurzame middelen!

Mijn eigen ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid

Doordat ik natuurlijk iedere dag bezig ben met mijn werk en met duurzaamheid, denk ik hier veel over na. Zo ben ik voortdurend om mezelf heen aan het kijken naar iets dat beter kan. De ene keer is dit iets waar ik me dan gewoon echt ontzettend aan kan irriteren maar het niet op kan lossen. Een andere keer is een wandeling of een ondervinding juist de start van een nieuwe werkdag. Zo zag ik laatst bij een school vele lege plastic flessen liggen,. waarna ik ben gaan brainstormen. Uiteindelijk kwamen we met een idee om flessen van hard plastic uit te delen, om ook het schoolleven een stuk duurzamer te maken!

Wat vertel ik op het blog?

Op het blog geef ik graag nog wat meer informatie over het vak, maar informeer ik je ook graag. Zo hebben we het een keer over een nieuwe ontwikkeling, terwijl het een andere keer juist over duurzaamheid gaat. Mijn interesse ligt vooral op het kijken naar welke weg mensen pakken. Hoe gaan ze te werk in het dagelijks leven, denken ze na over duurzaamheid en nog veel meer. Want als we er samen op letten, maken we de wereld een stuk beter!