Wonen

De perfecte renovatie

Renovaties kunnen een spannende en uitdagende tijd zijn voor huiseigenaren. Een renovatie kan echter ook stressvol zijn als u niet goed voorbereid bent. Er moet van alles gebeuren en er kan ook van alles misgaan. In deze blog vertel ik u wat u kunt voorbereiden voor de renovatie. Leest u mee?

Maak een duidelijk plan

Voordat u begint met het plannen van uw renovatie, is het belangrijk om te weten welke verbeteringen u wilt aanbrengen en hoe u deze wilt realiseren. Maak een duidelijk plan met alle details, van het type materiaal dat u wilt gebruiken tot de kleur van de verf. Zo kunt u uw aannemer of bouwbedrijf een duidelijk beeld geven van uw wensen. Ook heeft u op deze manier veel meer zicht op de tijdsduur van de verbouwing

Kies de juiste aannemer of bouwbedrijf

Een goede aannemer of bouwbedrijf kan het verschil maken tussen een succesvolle renovatie en een nachtmerrie. Kies daarom zorgvuldig de juiste aannemer of bouwbedrijf. Vraag om referenties en bekijk de portfolio van het bedrijf om te zien welke soortgelijke projecten zij hebben voltooid. Je hoeft niet met de eerste de beste in zee te gaan. Doe goed onderzoek en vraag altijd om een second opinion.

Informeer uw buren

Een renovatie kan niet alleen invloed hebben op uw eigen huis, maar ook op de huizen van uw buren. Informeer daarom uw buren over uw plannen en vraag of ze eventuele overlast kunnen verwachten. Het kan ook geen kwaad om hen te laten weten wanneer de werkzaamheden zullen plaatsvinden.

Zorg voor een tijdelijke opslagruimte

Tijdens een renovatie kan het handig zijn om uw meubels en andere persoonlijke spullen elders op te slaan om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Op die manier is er ook meer ruimte en dat werkt prettiger. Vergeet ook niet om een container te huren voor al het renovatie afval en puin. U kan een afvalcontainer huren en deze op de stoep plaatsen. Ook hiervoor is het handig dat u dit in overleg met de buurt doet zodat het niemand in de weg zit. Als jullie daar goede afspraken over kunnen maken, kan u een goedkope container huren. Dat is heel simpel.

Bereid u voor op onverwachte kosten

Hoewel u uw renovatiebudget zorgvuldig heeft bepaald, kunnen er tijdens het proces onverwachte kosten ontstaan. Het is daarom verstandig om voorbereid te zijn op deze kosten. Houd bijvoorbeeld een buffer van ongeveer 10% van het totale renovatiebudget achter de hand voor onvoorziene kosten. Dan hoeft u zich er ook gedurende het proces geen zorgen om te maken.