Ander nieuws

Een duurzame leaseconstructie voor liften: M-Use®

Een toekomstbestendige lift is meer dan een energiezuinige lift. Met dat idee ontwikkelde en lanceerde Mitsubishi Elevator Europe in 2016 een circulaire lift: M-Use®. Het is een leasemodel waarbij de gebruiker een gloednieuwe lift in bruikleen neemt tegen een vast bedrag per maand. Wat maakt een M-Use® lift zo duurzaam?

Bij het M-Use® concept blijft Mitsubishi eigenaar van de lift en daarmee verantwoordelijk voor de prestaties en het onderhoud. Een gebouweigenaar of VvE betaalt voor het gebruik van de lift. Doordat zij de lift leasen, hoeven zij niet in één keer een grote som geld neer te tellen voor een nieuwe lift. Naast de financiële voordelen draagt de lift op drie vlakken bij aan een beter milieu.

1. Langere levensduur van de lift

Een normale lift gaat gemiddeld zo’n 15 tot 20 jaar mee. Bij een M-Use® ligt de levensduur een stuk hoger, namelijk zo’n 30 tot 40 jaar. Dit komt doordat Mitsubishi de lift op afstand monitort. Zo weet de liftleverancier exact wanneer de lift toe is aan een onderhoudsbeurt of wanneer onderdelen vervangen moeten worden. Dankzij deze onderhoudstechniek in combinatie met de kwaliteit van de materialen, hoeft een  M-Use® lift na 20 jaar niet vervangen te worden. Maar kan hij nog eens 20 jaar mee. Zonder dat het ten koste gaat van de werking. 

 

2. Hergebruik en recycling van liftonderdelen

Is een M-Use® lift na 40 jaar aan vervanging toe? Dan worden de liftcomponenten gerecycled of hergebruikt. Tijdens de levensduur van de lift houdt Mitsubishi een materiaalpaspoort bij. Hierdoor weten zij exact welke materialen ze kunnen hergebruiken en welke materialen ze moeten recyclen. Deze circulaire omgang met grondstoffen zorgt ervoor dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn voor de productie van liften. 

 

3. Energiezuinige leaselift

Kies je ervoor om een lift te leasen volgens het M-Use® concept. Dan krijg je een energiezuinige lift met de nieuwste techniek en liftonderdelen. Hierdoor bespaar je kosten voor stroom, want de lift heeft een veel lager verbruik, met name bij stilstand.