Financieel

Servers verkopen

Wanneer je op een gegeven moment bedenkt wat je nu toch zou moeten doen met de servers die je over hebt binnen je organisatie, omdat je ze niet gebruikt, dan is daar tegenwoordig een hele mooie oplossing voor. De servers die maximaal 6 jaar oud zijn kun je namelijk verkopen. Dat heeft vele voordelen en je bent ook nog eens heel duurzaam bezig! Wanneer je je servers verkoop zorg je er namelijk voor dat je dataveiligheid in orde is. Dat is belangrijk, omdat servers vaak vol staan met privacygevoelige en vertrouwelijke data die natuurlijk niet in verkeerde handen mag vallen. Een datalek is een kostbaar issue dat je te alle tijden wilt voorkomen. Op zowel financieel- als reputatie vlak. Met het inleveren van je servers wordt de data volledig verwijderd en opgeknapt. Zo kunnen deze servers weer verkocht worden als refurbished devices en zo draag je ook nog eens bij aan een circulaire economie.

Hardware verkopen

Wat veel organisaties en bedrijven niet weten is dat de hardware die je in huis hebt nog best veel geld kan opleveren. Je hardware verkopen is een hele mooie oplossing. Denk maar eens aan het overschot van alle oude tablet, monitoren, servers, laptops of netwerkapparatuur dat wordt vervangen en waar je mee blijft zitten. Er zijn opkopers die je daar heel graag van af helpen, door een aantrekkelijk bedrag als restwaarde te betalen. Deze hardware wordt dan opgekocht en waar nodig wordt de data verwijderd. Je hebt er dan geen omkijken meer naar en je weet zeker dat de data die er nog eventueel aanwezig is verdwijnt. Ook draag je zo je steentje bij aan, wat zo mooi heet, de circulaire economie, door je hardware een tweede of misschien wel derde leven te geven. Kortom: heb je nog minimaal 10 stuks hardware over die werkend zijn en van de zakelijke markt komen, benader dan CTC-itsolutions om deze van je op te kopen.

Hoe werkt het?

Het verkopen van je servers en/of je hardware is tegenwoordig ontzettend eenvoudig en kun je in een aantal stappen al voor elkaar krijgen. Tevens heeft het nog eens vele voordelen. Zeker wanneer je servers aan kunt bieden van gerenommeerde merken als HP, Dell of IBM. Aan de hand van verschillende facetten zoals het type, grootte van de harddisk en het geheugen wordt de prijs berekend.