Ander nieuws

De Helende Werking van Edelstenen

Edelstenen hebben een lange geschiedenis van genezing. Vandaag de dag wordt er steeds meer onderzoek naar gedaan om te achterhalen hoe ze precies hun helende werking kunnen uitoefenen. Sommige mensen geloven dat edelstenen in je huis kunnen helpen om negatieve energieën te verwijderen en positieve energie aan te trekken. Wil je weten of dit ook voor jou geldt? Lees dan snel verder!

Helende werking

Edelstenen hebben een helende werking op ons lichaam en geest. Sommige mensen geloven zelfs dat ze in staat zijn om negatieve energie te absorberen. Je kunt edelstenen dus beter niet alleen gebruiken voor hun esthetische waarde, maar ook voor hun helende werking.

Welke edelstenen hebben de meeste helende werking? Hieronder een overzicht.

– Rozenkwarts: Deze steen zou onder andere stress verlichten en negatieve emoties transformeren.

– Amethist: Deze steen zou onder andere angst, depressie en slapeloosheid verminderen.

– Aventurijn: Deze steen zou onder andere hoofdpijn, misselijkheid en overgeven voorkomen.

– Bergkristal: Deze steen zou lichamelijke klachten als spierpijn, vermoeidheid en reuma verzachten.

– Jaspis: Deze steen zou onder andere woede, irritatie en frustraties verminderen.

– Robijn: Deze steen zou onder andere hartklachten, bloedarmoede en stress verlichten.

– Turkoois: Deze steen zou onder andere vermoeidheid, stress en slapeloosheid verminderen.

Het is dus duidelijk dat edelstenen een heleboel voordelen hebben. Je kunt ze in verschillende toepassingen gebruiken: in sieraden, in een amulet of in een edelstenen energiebal. Gebruik je ze regelmatig, dan zal je merken dat je gezondheid en welzijn verbeteren.

Verschil werking geslepen en ruwe stenen

Er is een verschil tussen de helende werking van geslepen stenen en ruwe stenen. Geslepen stenen hebben een andere energie dan ruwe stenen. Door een steen te slijpen, wordt de richting van de energie veranderd. Als een plant die richt het licht groeit als het ware en zo werkt dat ook bij het slijpen van de stenen.

Ruwe stenen zijn voor veel mensen een bewuste keuze. Voor veel mensen staat een onbewerkte steen symbool voor de pure kracht van de natuur. Ruwe stenen hebben een andere werking op ons lichaam en geest dan geslepen stenen.

Het is aan te raden om edelstenen in je huis te hebben of ze te dragen als sieraad of in een andere vorm, omdat je er dan dagelijks van kunt profiteren. Je kunt ze bijvoorbeeld in je slaapkamer neerleggen, of om je hals dragen. Zo heb je altijd de steun van de edelstenen.

Wil je meer weten over de helende werking van edelstenen? Kijk dan op de website van Spiru! Hier vind je een uitgebreide informatie over alle stenen en hun helende werking. Ook vind je hier informatie over de verschillende manieren waarop je edelstenen kunt gebruiken.