Wonen

Geen tuin? Geen probleem, ook je balkon kun je gezellig maken

Nu de eerste zonnestralen van het jaar weer in ons land zijn neergedaald beginnen bij veel mensen al stiekem wat lentekriebels op te borrelen. Hoewel het echte zomerse weer nog even op zich laat wachten is dit het ideale moment om jouw buitenplek eens flink onder handen te nemen. Zo kun je er, zodra de buien en wind plaats maken voor warmte en zon, optimaal van genieten. Niet iedereen heeft een aantal vierkante meters tuin voor of achter het huis en dat is helemaal geen probleem. Ook het balkon van jouw appartement of kamer kun je summer proof en gezellig maken. Hoe je dat doet lees je hieronder.

 

Grote schoonmaak

Niet het leukste klusje om mee te beginnen, maar zeker wel nodig: de schoonmaak. Je hebt waarschijnlijk afgelopen herfst en winter weinig tot geen tijd besteed aan het schoonmaken van je balkon, want wat had je er nu eigenlijk te zoeken de afgelopen maanden? Zorg dat je het balkon eerst volledig leeghaalt en alle spullen even binnen zet. Maak het balkon van boven naar beneden goed schoon en haal een doekje over de spullen die weer terug je balkon op gaan. Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt kun je aan de leuke taken beginnen.

 

Sfeer aanbrengen

Nu je balkon weer lekker schoon is kun je beginnen aan de inrichting. Als eerst kun je ervoor kiezen om de vloer te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een houten vlonder in plaats van tegels. Dit geeft je balkon gelijk een veel warmere en gezellige uitstraling. Plekken waar je niet goed bij kunt of waar je niet goed uitkomt met de vlonder kun je opvullen met wat kiezelstenen. Witte steentjes staan erg goed bij een naturel houten vlonder. Vervolgens is het tijd om wat meubels neer te zetten, zoals een comfortabele Zonnestoel. Opklapbare en opvouwbare meubels zijn daarnaast ideaal voor op het balkon. Een balkontafel met mooi Gecoat tafellinnen is ideaal voor kleinere buitenruimtes. Ook een must have voor een balkon is een verticale tuin. Hang een aantal plantenpotjes aan de wand of laat hier een klimop groeien. Zo kun je toch van wat groen genieten zonder dat het ruimte in beslag neemt. Tot slot maakt verlichting het plaatje helemaal compleet. Zet een kleine tafellamp op vloerlamp neer of hang een lichtsnoer op voor een ultiem gezellige sfeer. Met wat theelichten of kaarsen, gekleurde kussentjes en dekentjes maak je die gezellige sfeer ook nog eens romantisch. Wedden dat het balkon hiermee de nieuwe woonkamer wordt deze zomer?