Ander nieuws

Indonesië ontdekken met een boeiende rondreis

Excursies zijn de meest geschikte manier om Indonesië te verkennen. Deze archipel heeft toeristen zoveel te bieden dat je met één rondreis onmogelijk alle bezienswaardigheden kunt bezoeken. Naast zonnekloppers en liefhebbers van kunst en cultuur is Indonesië ook een droombestemming voor sportieve vakantiegangers. Die vinden er  alle nodige infrastructuur om er te wandelen en te fietsen of aan diepzeeduiken, surfen of bergen beklimmen te doen. Indonesië is ook rijk aan paleizen en tempels.

Vakantie-eiland Bali

De meeste toeristen die jaarlijks Bali bezoeken worden aangetrokken door de aangename temperatuur, de mooie en uitgestrekte stranden, de rijke cultuur en de afwisselende natuur. Naast grootsteden als Denpasar, Kuta, Ubud en Seminyak moet je zeker het binnenland in met zijn schitterende fauna en flora en zijn uitgestrekte rijstvelden. In het Bali Barat National Park en Ba Dhu Garu Nature Reserve sta je versteld van de vele prachtige orchideeën, uitbundige varens en tropische regenwouden met daar tussenin  vele herten, apen, reptielen, wilde zwijnen, diverse vogels en tempels bewonderen. De grootste tempel op Bali is de Pura Besakih (Pura Besakih) gelegen op de helling van de Gugon Agung-vulkaan. Bali is ook een paradijs voor diepzeeduikers.

De tempel van Borobudur

Het indrukwekkende tempel van Borobudur is een andere toeristische topper. Rond de negende eeuw werd een stoepa van drie verdiepingen gebouwd in de Kodu-vallei. In de boeddhistische leer worden deze drie niveaus het boeddhistische universum genoemd. Borobudur werd in het begin van de negentiende eeuw herontdekt. Eeuwenlang lag dit immense tempelcomplex begraven onder een dikke laag lava nabij de nabijgelegen berg Merapi.

Het Lore Lindi National Park

Natuurliefhebbers moeten zeker naar het Lorraine National Park op het Indonesische eiland Sulawesi. Midden een groen decor wachten je hier uitdagende wandel- en fietsroutes en de vele inheemse stammen die er nog leven. Ruige bergketens zoals de Gunung Nokilalaki wisselen af met moessonbossen, valleien,  het Lindu meer en uitgestrekte regenwouden. In het Lore Lindi Park vind je naast warmwaterbronnen ook prachtige en vaak vreemde sculpturen, kun je paardrijden en zelf een nacht doorbrengen  met de lokale bevolking.

Visum aanvragen Indonesië

Nederlanders en Belgen hebben geen visum Indonesië  meer nodig. Bij aankomst krijg je inreisstempels in je paspoort. Deze vrijstelling geldt alleen voor een kort verblijf van maximaal 30 dagen en is alleen van toepassing op toeristen die het land binnenkomen via de negen door de overheid ingestelde gateways.

Langer dan 30 dagen naar Indonesië?

Ga je voor meer dan 30 dagen naar Indonesië? Dan mag je met een Visa on Arrival binnen. Dat visa kun je dan verlengen bij de plaatselijke immigratiekantoren. Je kunt ook  een bezoekersvisum aanvragen bij de Indonesische ambassade.

Visum aanvragen Suriname

Toeristen uit 53 verschillende landen kunnen nu een elektronisch visum Suriname aanvragen.