Wonen

3 tips voor een goede damesfiets

Ben je op zoek naar een goede fiets die je overal mee naartoe kan nemen? Dan is er behoorlijk wat keus waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er heel veel soorten, kleuren, maten, vormen en merken die allemaal stuk voor stuk goed zijn. Dus hoe bepaal je welke fiets nou echt goed is? Hier 3 tips voor een goede damesfiets.

Bepaal waar je hem voor gaat gebruiken

Om te bepalen welke fiets het beste bij jouw wensen en eisen past is het goed om te bedenken waar je de fiets voor gaat gebruiken. Gaat hij vooral op het station staan? Of ga je er juiste hele grote afstanden mee fietsen? Zodra je dit kiest kun je al beter filteren wat bij jouw wensen past. Wanneer je veel en lange afstanden fietst, kan het bijvoorbeeld ook een idee zijn om een elektrische fiets aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er heel veel elektrische fietsen voor een goede prijs. 

Mocht dit niet helemaal zijn wat je wilt dan kun je altijd nog kijken voor een normale vrouwen stadsfiets. Deze zijn vooral fijn als je regelmatig fietst maar geen hele dure fiets wilt. Een Popal fiets zou dan een goede optie kunnen zijn. Deze vrouwen fiets heb je in verschillende maten en kleuren. Zo zit er ook zeker een tussen voor jou. 

Denk na over jouw budget

Het is ook slim om van tevoren na te denken over het budget dat je wilt besteden aan de fiets. Als je een stationsfiets wilt of een fiets die je gemakkelijk mee kan nemen in de trein, dan kan een transportfiets dames een goede optie zijn. Dit zijn kleine fietsen met ook een kleine prijs. Dat is natuurlijk ideaal, zo betaal je niet de hoofdprijs en kan je de fiets overal gemakkelijk mee naartoe nemen zonder er mee te hoeven slepen.

Als je wel een stadsfiets wilt maar er niet veel voor wilt betalen, kun je er ook voor kiezen om een tweedehands fiets aan te schaffen. Vaak zijn deze nog in een hele goede staat, maar zijn ze een stuk goedkoper dan een spiksplinternieuwe fiets. 

Kijk of de maat ook goed is

Als vrouw is het niet fijn als je op een te grote fiets fietst. Je kunt dan niet fijn bij de trappers en kunt niet goed bij de grond. Vooral als je bijvoorbeeld kinderen of spullen achterop je fiets hebt is het fijn om goed bij de grond te kunnen. Kijk daarom ook goed voordat je een fiets koopt of deze ook echt jouw maat is.