Gadgets

Een professionele weegschaal

Als je op zoek bent naar een professionele weegschaal, moet je eerst weten naar wat voor soort weegschaal je op zoek bent. Er zijn namelijk vele soorten professionele weegschalen. Heb je een professionele weegschaal nodig voor fitness? Lees dan verder.

Professionele weegschaal voor fitness

Met een professionele weegschaal voor fitness kun je veel meer meten dan alleen je gewicht. Je kunt o.a. je BMI meten, je lichaamsvet, lichaamswater, bone mineral mass en je metabolische leeftijd. Dit zijn slechts een aantal van de dingen die je kunt meten en monitoren met zo’n weegschaal. Zo’n weegschaal brengt veel voordelen met zich mee. Als je deze bijvoorbeeld gebruikt als atleet, heb je o.a. inzicht in je fysieke gesteldheid, maar je kan ook aantoonbare resultaten van je interventies bekijken. Een ander woord voor een weegschaal die voor fitness gebruikt wordt, is een lichaamsanalyse weegschaal. Wat is dit precies?

Een lichaamsanalyse weegschaal

Met een lichaamsanalyse weegschaal kun je per lichaamsdeel je vet- en spiermassa meten, maar ook je spierkwaliteit. Dit gebeurt allemaal op de meest nauwkeurige manier, en de metingen zijn betrouwbaar. Ze zijn namelijk gebaseerd op de bio-elektrische impedantie technologie (BIA). Als je een lichaamsanalyse weegschaal wil aanschaffen, dan kan dit gemakkelijk online. Je kunt via een webshop meerdere weegschalen bekijken, om te bepalen welke het beste past bij jouw situatie. De metingen die overigens worden uitgevoerd door zo’n weegschaal, hebben ook een bepaalde naam; namelijk een segmentale meting. Wat een segmentale meting precies is, wordt hieronder verder uitgelegd.

Segmentale meting

Een segmentale meting is een analyse waarin je alles over je lichaamssamenstelling kunt zien. Deze analyse wordt weergegeven per lichaamsdeel, dus heel nauwkeurig. Als je bijvoorbeeld als doel hebt om gewicht te verliezen, dan kun je met zo’n lichaamsanalyse weegschaal precies bekijken hoeveel je vetmassa is ten opzichte van de week ervoor. Hetzelfde kan bijvoorbeeld met je spiermassa, als je meer spieropbouw wil. Je kunt echt alles zien op een lichaamsanalyse weegschaal, en daarom kun je zo’n weegschaal altijd in de sportschool vinden. Ook diëtisten maken er gebruik van, om zo hun klanten op de beste manier te kunnen helpen. En jij kunt er ook gebruik van maken, maar dan thuis. Heb je interesse in een lichaamsanalyse weegschaal? Bestel deze dan nu zodat je direct kunt beginnen met het werken aan je doel!