Ander nieuws

Hoog sensitief? Schakel een coach in via HogerSensitief

Als je hoog sensitief bent, kan een HSP coach via HogerSensitief je helpen om grip te krijgen op de hoogsensitiviteit. HSP staat voor Highly Sensitive Person. Een coach zorgt ervoor dat je binnen een aantal gesprekken om kunt gaan met HSP, zodat je op een fijnere manier kunt leven. Hoog sensitief zijn kan namelijk behoorlijk zwaar zijn, maar daarover later meer.

Als je een coach wil inschakelen via HogerSensitief, vinden er vaak wekelijkse gesprekken plaats. Tijdens die gesprekken kun je aangeven waar je tegenaan loopt. De coach bekijkt dan samen met jou hoe je dit kunt oplossen. Er worden ook elementen gevolgd die ontstaan zijn uit de psychotherapie van de Nederlandse Academie, wat een opleidingsinstituut is met de hoogste Europese onderscheiding in psychotherapie. Het fijne van zo’n coach is dat hij of zij vaak zelf ook te maken heeft met HSP. Hierdoor weet de coach precies waar je mee te maken hebt, en kun je geholpen worden met de juiste kennis en kunde. Als je een coach wil inschakelen voor HSP en hoog sensitief zijn, dan volg je onderstaande stappen.

Stappenplan hulp vragen aan HSP coach

Wil je graag een Hoogsensitief coach inschakelen via HoogSensitief? Dan kan dit vaak gemakkelijk online. Je kunt een gratis en vrijblijvend gesprek aanvragen, waarin wordt besproken waar je aan wilt werken. De coach stelt een plan van aanpak op,en je kunt na het gesprek bekijken of je het hiermee door wil gaan. Vervolgens vinden er meestal 1 keer per week gesprekken plaats. Veel mensen voelen zich gehoord door zo’n coach en voelen zich hierna veel beter in hun vel. Dit komt omdat ze grip hebben gekregen op HSP en Hoog sensitief zijn. Maar wat zijn eigenlijk de kenmerken hiervan, en waarom is dit dan zo zwaar?

HSP en Hogersensitief kenmerken

Mensen die te maken hebben met HSP, zijn extreem gevoelig voor prikkels. Ze ervaren geluiden, geuren en gesprekken allemaal net wat heftiger dan mensen die niet te maken hebben met HSP. Vaak voelen ze zich anders dan anderen, maar ze kunnen niet goed uitleggen waarom. Ook worden de emoties van anderen gevoeld, en het is vaak lastig om daarmee om te gaan. Je raakt dus eigenlijk snel overprikkeld, en mensen in je omgeving begrijpen dit niet altijd. Het kan zelfs soms gezien worden als handicap, maar dit is het niet. Het is een aangeboren persoonlijkheidskenmerk en met de hulp van een coach via HogerSensitief kun je hier grip op krijgen. Wil je graag een coach inschakelen? Neem dan nu contact op met zo’n coach!