Ander nieuws

Een vriescel kopen, hier moet je op letten

De kans dat je vaker een vriescel hebt gekocht is niet zo groot. Vandaag de dag is er een groot assortiment waar je uit kunt kiezen als het gaat om koelcellen. Er zijn verschillende bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de productie van dit product. Door de grote hoeveelheid aan verschillende modellen kan het vaak lastig zijn om de juiste koelcel te kiezen. Bij het kopen van een vriescel zijn er een aantal afwegingen die je moet maken en dingen waar je op moet letten?

Het bepalen van de juiste wandpanelen 

Wanneer je op zoek gaat naar een vriescel zul je naar een aantal verschillende dingen moeten kijken. De punten waar de koelcel het meest zal verschillen zijn voornamelijk de grootte, de deur en de wandpanelen. De isolatie van een vriescel is erg belangrijk om het gebruik van je energie te reduceren. Door te investeren in een goede vloer en een hoge kwaliteit wandpanelen kun je op de lange termijn een hoop geld besparen. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar als het gaat om wandpanelen. Ook zul je een keuze moeten maken over de dikte van de wandpanelen. De wandpanelen zijn over het algemeen verkrijgbaar in drie verschillende formaten. De 80 mm wandpanelen zijn vaak geschikter voor kleinere vriescellen. Wanneer je voor een grotere vriescel gaat, is het gebruikelijker om te kiezen voor een wanddikte van 120 of 160 mm.

Het bepalen van de juiste afmetingen

Voordat je een vriescel kunt gaan kopen zul je moet bepalen waarvoor je deze nodig hebt, waar die moet komen te staan en hoe groot deze moet zijn. Het is belangrijk dat je voor een goede grootte gaat, want het koelen van een vriescel kost een hoop energie. Je wilt dan ook niet dat de helft van je vriescel leeg staat. Over het algemeen is de hoogte van een vriescel 210 cm, maar er zijn ook varianten van maar 180 centimeter hoog. Verder zul je voor een minimale breedte van 80 centimeter moeten kiezen. Wanneer je voor een grotere variant kiest zijn de maten steeds 15 centimeter groter. Door vooraf goed te meten en berekenen wat voor vriescel je nodig hebt, kun je een hoop kosten en problemen besparen. Ook is het belangrijk dat je kijkt naar een geschikte vloer. Wanneer je geen geschikte vloer hebt, zal er heel veel kou wegtrekken door de grond, wat natuurlijk erg zonde is.