Financieel

Essentiële tips om aan de slag te gaan met een outplacement consultant

Heb je geen werk meer en vraag je je af wat je nu moet doen? Schakel dan een outplacement consultant in. Een outplacement consultant kan je helpen erachter te komen wat je nu moet doen, hoe je jezelf op de markt kunt brengen en kan je helpen bij het vinden van een nieuwe baan. De tips die we gaan behandelen in deze blog zijn:
1. Wees open en eerlijk over uw situatie
2. Vraag advies aan de adviseur
3. Volg hun advies op
4. Heb geduld

Wees open en eerlijk over jouw situatie

Wanneer je een volgende stap wilt maken, een reorganisatie van bij het bedrijf waar je werkt of misschien wel ontslag aan ziet komen. Dan is het nu een moment om eens te gaan kijken naar jouw situatie met een outplacement consultant. Deze kan jou advies geven over wat een goede volgende stap is. Hetgeen wat jou wel gevraagd wordt voor deze stap is om open en eerlijk te zijn over je huidige situatie. Bijvoorbeeld de reden dat je denkt dat er een ontslag in de lucht hangt en waarom de werkgever jou zou willen ontslaan. Door deze informatie weet ook de consultant beter wat een goede stap voor jou kan zijn. 

Volg hun advies op

Een consultant heeft ervaring op het gebied waar jij jezelf bevindt. Door de ervaring die de consultant draagt kan deze je een goed advies geven. Echter is het wel belangrijk dat jij dit advies opvolgt. Dus wanneer het advies is om een goede motivatiebrief te schrijven, is het de bedoeling dat jij deze maakt. Wanneer je dit niet doet heb je de kans dat het traject mislukt, waardoor jij niet de baan krijgt die bij je zal passen. 

Heb geduld

Wanneer jij het advies vraagt en vervolgens ook opvolgt. Is het belangrijk om je geduld te bewaren. Ook wanneer je dit niet goed doet kan het traject mislukken. Dit is natuurlijk iets wat beide partijen niet willen. De laatste en dus zeker niet onbelangrijke tip die we behandelen! 

Bureau voor spoor 2 re-integratie

Ook wanneer je langdurig ziek bent kan er een bureau ingeschakeld worden. Dit bureau kan je helpen met een spoor 2 re-integratie. In deze stap gaan werknemer en werkgever samen op zoek naar een nieuwe baan voor de werknemer. Echter is het aangeraden dit met een bureau te doen dat hierin is gespecialiseerd. De reden hiervan is dat deze veel ervaring hebben en dus ook veel kunnen betekenen voor beide partijen.