Ander nieuws

Gebruik kartonnen dozen: het is handiger dan je denkt 

In het jaar 2021 wordt het tijd voor een schoner klimaat en het is belangrijk dat iedereen daar zijn steentje aan bijdraagt. Niet veel mensen weten dat ze met kleine veranderingen al veel kunnen bereiken. Als iedereen kleine stapjes neemt, bereiken we met zijn allen heel veel. Het gebruik van kartonnen dozen draagt ook bij aan een schoner milieu. Bovendien is het voor nog meer dingen aan te raden. Waar zijn kartonnen dozen handig voor? Dat lees je hieronder. 

#1 Voor het dragen van de boodschappen 

Als je net boodschappen hebt gedaan, komt het wel eens voor dat je een plastic tasje koopt bij de kassa. Probeer dit drastisch terug te dringen. Het is slecht voor het milieu en het kost je iedere keer 20 cent extra. Een plastic tasje dat in het milieu terechtkomt is niet biologisch afbreekbaar. Een kartonnen doos is herbruikbaar en afbreekbaar. 

#2 Verstuur je pakketjes in een kartonnen doos

Heb je doosjes over van de pakketjes die je hebt besteld. Hergebruik die om zelf weer je pakketjes te versturen. Zeker handig voor als je een eigen webshop hebt hebt. Je bent milieubewust bezig als je in de oude doos zelf je bestellingen verstuurt. Het scheelt jou weer kosten van nieuwe dozen die je moet kopen. Dat is handig!

#3 Bewaar oude herinneringen 

Heb jij oude herinneringen die je graag bewaart? Dat staat hartstikke leuk in een kartonnen doos. Je kan er zelfs een speciale memory box van maken. Beplak met gekleurd papier of verf het in een mooie kleur. Voor elk jaar kun je een speciale box maken. Gooi hierin ansichtkaarten, concert tickets, foto’s of kleine voorwerpen. Dat is leuk voor later. 

#4 Kartonnen dozen zijn leuk voor de kinderen 

Geef kinderen dure cadeaus en ze spelen met de verpakking. Laat je kroost lekker de gang gaan. Iets leuks maken vanuit niets stimuleert de creativiteit. Als je een wasmachine hebt gekocht, laat de doos dan een tijdje in de kamer staan. De kinderen kunnen hier hun eigen tiny house van maken. Het is fantastisch om te zien hoeveel plezier ze hiervan kunnen hebben. 

#5 Handig voor als jij of je familie gaat verhuizen 

Voor echte verhuisdozen moet je betalen. Alleen voor kleine spulletjes hoef je niet altijd zo’n grote doos te hebben. Kartonnen dozen van de supermarkt zijn in zo’n geval voldoende. Ook dat scheelt weer in de kosten.