Wonen

Geen kalkaanslag meer dankzij een waterontharder en waterfilter

Een waterontharder is onmisbaar, vooral in gebieden waar hard water uit de kranen komt. De mensen in die gebieden weten precies welke moeilijkheden zij ervaren. Als er hard water uit de kraan komt is dat duidelijk te merken aan geurig water. Ook de roestvlekken op jouw toiletten, wastafels en douches zijn te wijten aan hard water. Als je dit alles ervaart weet je dat het tijd wordt om een kwalitatief goede waterontharder aan te schaffen.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder werkt op basis van ionenwisseling in het waterfilter, wat inhoudt dat calcium en magnesium uit het water verwijderd wordt en meteen vervangen wordt door natrium. De vervanging van een ion met dezelfde lading is nodig om de balans in het water te behouden. Zodra het filter verzadigd is begint de regeneratie. Regeneratie is niets anders dan het schoonspoelen van het filter. Alle hardheidselementen en het doorspoelwater worden door de riolering gevoerd, zodat jij heerlijk zacht water overhoudt. Let wel: een waterontharder alleen zorgt niet voor schoon water. Als je naast zacht water ook gezond en schoonwater wil heb je ook een waterfilter nodig.

Wat doet een waterfilter?

Een waterontharder alleen is geen garantie voor schoon en gezond drinkwater. Als je gezond drinkwater wil hebben moet je ook een waterfilter laten plaatsen. Dit filter zorgt voor heerlijk water zonder restanten van medicijnen en drugs. Laat de installatie en het onderhoud van het waterfilter over aan professionele mensen. Het bedrijf dat de installatie voor je doet zal je direct de werking en de houdbaarheidsduur uitleggen. Als je vanaf nu heerlijke koffie wil drinken is dit filter de beste oplossing.

Wat zijn de voordelen?

Een waterontharder en waterfilter hebben ontzettend veel voordelen, zoals schoon drinkwater. Door zacht water zal de boiler ook een langere levensduur hebben. Zacht water is ook goed voor huid en haar. De lijst van voordelen is oneindig, je zou het zelf moeten ervaren. Het is dus absoluut een investering die de moeite waard is als je geld wil besparen of als je jouw dagelijkse leven wat comfortabeler wil maken. De waterontharder mag niet ontbreken als je in een gebied woont met hard water. Hard water is niet alleen schadelijk voor jouw huis en sanitair, maar ook voor jouw gezondheid.