Wonen

Alles over planten en hun bijnamen!

Er zijn veel leuke oefeningen om mensen uit hun comfortzone te halen. Zo is er een oefening dat je jezelf moet uitdrukken in een voorwerp. Dit hebben we onlangs gedaan met de toneel les. Je kan bijvoorbeeld zeggen, ik zie mijzelf als een trampoline omdat ik sportief en flexibel ben. Alle antwoorden zijn goed en niks is fout. Het gaat erom dat iedereen zijn fantasie gebruikt en zich fijn voelt bij het voorwerp wat hij of zij heeft gekozen. Dit klinkt misschien als een aparte oefeningen, maar ik wist al heel snel dat ik mijzelf zou vergelijken met een plant. En niet zomaar een plant, maar de Ficus kamerplant. Dit is namelijk een echte zon- en water liefhebber, al heeft hij maar weinig verzorging nodig. In de volksmond wordt hij ook wel de ficus boom genoemd. Vandaar dat ik 'm wel heel leuk vond om in huis te nemen. 

Bijnaam voor andere planten

Ik heb zelf de strelitzia plant ook al een aantal jaar in huis. In het begin wist ik nog niet dat deze plant zo veel van de zon houdt. Maar daar kwam ik snel genoeg achter toen hij steeds meer naar het licht ging groeien. De paradijsvogelbloem is als bijnaam gekomen omdat de bloemen in allerlei mooie vormen en kleuren voorkomen. Dat komt ook weer goed terug bij de oefening, ik zie mijzelf als een heel vrolijk persoon en dat stralen de mooie bloemen ook uit. Mijn liefde voor planten is natuurlijk niet pas bij deze oefening ontstaan. Ik heb al jaren veel planten in mijn huis. Ik vind namelijk dat planten je huis of kamer echt opvrolijken. De eerste plant die ik ooit in huis heb gehaald is de monstera. De volledige naam van deze plant is de Monstera Deliciosa Tauerii. Ook deze plant heeft een leuke bijnaam, in dit geval is dat de gatenplant. Maar de leukste bijnaam vind ik de geldboomplant, dat kreeg ik te horen toen ik de Pachira Aquatica kopen moest voor mijn zus! 

Plant met minder onderhoud

Ook de monstera is een plant die houdt van een standplaats met licht. Dit is dus een overeenkomst met de strelitzia, misschien ook een reden waarom ik beide planten zo leuk vind. Wel moet er bij de monstera opgelet worden, hij houdt niet van veel direct zonlicht. Wat wel anders is bij de monstera is dat deze plant om weinig water vraagt. Dit is dus makkelijker in onderhoud en ook een reden dat deze plant populair is voor op het kantoor. Hier wordt namelijk niet altijd even goed op het geven van de juiste hoeveelheid water gelet. Kortom via een grappige oefeningen kon ik mijn kennis en plezier over planten met de hele toneelgroep delen.