Wonen

Je tuin in je woning aanpakken

Ben jij van plan om je woning te gaan voorzien van een mooie tuin? Dan is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. We zullen hieronder kort stilstaan bij een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw tuin weer prachtig mooi wordt voor de zomer. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd zult zien en dat je optimaal kunt genieten als de zon weer opkomt. 

Op tijd aan het gras werken

Heb jij gras in je tuin? Dan is het noodzakelijk om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Het advies is zodra de vorst is afgelopen om direct hiermee te starten. Als je dit namelijk niet doet, zul je merken dat je gras er niet mooi bij ligt als de zomer begint. Gras groeit namelijk snel, maar niet zo snel dat je binnen enkele dagen een mooi gazon hebt. Om de groei van je gras te bevorderen is het aan te raden om te kijken naar gazonmest kopen of graszaad kopen. Deze producten bevorderen de groei van gras waardoor jij binnen een korter tijdsbestek alsnog kunt genieten van een prachtig gazon en dat is natuurlijk ideaal als je te laat bent met het onderhouden van je tuin.

Schoonmaken van vlonders

Is jouw tuin voorzien van vlonders? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden om deze schoon te maken. Door vorst en de winterperiode is het zo dat de vlonders over het algemeen vies worden. Dat is natuurlijk niet erg, maar het is wel goed om te kijken naar de mogelijkheden om deze aan te pakken. Wist je bijvoorbeeld dat gladde vlonders enorm gevaarlijk zijn? Je kunt hierdoor je nek breken en dat wil je absoluut voorkomen. Probeer daarom altijd je vlonders eerst schoon te maken zodat je dit kunt voorkomen.

Snoeien van struiken 

Over het algemeen heeft de gemiddelde Nederland wel een struik in zijn/haar tuin zitten. Dat is natuurlijk erg mooi, maar hierbij is het wel van belang dat je deze goed onderhoud. Als je dit namelijk niet doet, zul je zien dat je hier achteraf spijt van zult krijgen omdat het er niet meer mooi uit ziet. Om deze reden is het aan te raden om voor de periode wanneer jij gebruik wilt maken van je tuin de struiken te gaan snoeien. Je kunt een snoeischaar eenvoudig online aanschaffen, maar het is ook mogelijk om deze jaarlijkse een keer te huren via diverse aanbieders. Zo hoef je geen investering te doen voor een schaar en kun je alsnog jouw struik snoeien.