Gadgets

Kantelaar kopen?

Zit je te overwegen om een kantelaar te kopen? Hier worden alle kenmerken van het voorwerp op een rij gezet! Ten eerste is het belangrijk om te weten dat een kantelaar een hulpmiddel is bij het tillen van zware voorwerpen. Het wordt vaak door mensen in de bouw gebruikt voor het tillen of verplaatsen van voorwerpen die te zwaar zijn om zelf te tillen. In sommige gevallen dient het apparaat als voorzetapparaat van een heftruck. In dit geval kan het vorkenbord 360 graden gedraaid worden, wat het vervoeren van zware voorwerpen nog makkelijker maakt! Ben jij dus op zoek naar een professionele kantelaar? Dan raad ik de website van Roosen BPL Handling aan! Zij is gespecialiseerd in het leveren van sterke kantelaars voor jouw bedrijf.

Wat is een palletwisselaar? 

Naast het tillen van zware voorwerpen gebruiken mensen in de bouw vaak een heftruck om zware pallets mee te vervoeren door een pand. Zo'n heftruck helpt al enorm, maar de pallets moeten er vaak zelf opgezet en afgehaald worden. Dit kan enorm zwaar zijn, vandaar dat een palletwisselaar hier de perfecte uitkomst biedt! Dit apparaat helpt je bij het wisselen van pallets, waardoor je zelf veel minder hoeft te tillen en te sjouwen. Zodra het ene pallet eraf is, kan het nieuwe er zo opgeplaatst worden. Ideaal en enorm handig! Voorkom dat je je rug gaat overlasten en ga over op de aankoop van een palletwisselaar. 

Investeer in een vatenkantelaar

Een speciaal soort kantelaar is de vatenkantelaar. Dit apparaat is familie van de normale kantelaar. Dit apparaat maakt het mogelijk om metalen vaten te draaien, transporteren en legen. Het vat kan zware gewichten aan, wat het ideaal maakt om zware voorwerpen mee te vervoeren! Zelfs dit mechanisme kan, net als de palletwisselaar, op de vork van een heftruck bevestigt worden. Zo maak je optimaal gebruik van de heftruck en bespaar je enorm veel tijd. Tijd die je kan gebruiken voor andere belangrijke zaken. Of je nou voor een normale kantelaar, een vatenkantelaar of een palletwisselaar kiest, in elk geval maak je de juiste keuze door te investeren in comfort en kwaliteit. 

Verschil tussen kantelaar en vatenkantelaar

Voor het gemak worden de verschillen tussen een normale kantelaar en een vatenkantelaar nog eens op een rij gezet. Zoals de naam al zegt draagt de vatenkantelaar een groot vat met zich mee, dat gedraaid kan worden. Een normale kantelaar kan door middel van de stand van 360 graden ook gedraaid worden, maar draagt geen vat met zich mee. Bedenk van tevoren dus goed wat voor producten of voorwerpen je graag wil tillen en bepaal aan de hand van die keuze welke kantelaar het beste bij je past. In geval van twijfel kan je natuurlijk overgaan op de aankoop van allebei de kantelaren. Je kan namelijk nooit genoeg tilhulpen hebben!