Ander nieuws

Tips bij het kopen van een speed pedelec

Anno 2022 is de speed pedelec enorm populair en zie je ze steeds vaker voorbij komen in het openbaar vervoer. Speed pedelecs zijn elektrische fietsen, maar er zitten veel meer voordelen aan verbonden. Zo kan een speed pedelec veel hogere snelheden bereiken en is het een prima vervangend vervoermiddel voor de auto. De auto is namelijk erg duur geworden en veel mensen willen het niet meer dagelijks gebruiken. Veel mensen leveren hun auto in voor een speed pedelec, maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een speed pedelec? Iedere speed pedelec is anders en dit kan het soms ingewikkeld maken. Waar moet je nu precies op letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Belangrijke wetgeving

Een speed pedelec kan snelheden bereiken van 45 kilometer per uur en dit betekent dat het onder dezelfde regelgeving valt als een brommer. Niet iedereen mag dus op een speed pedelec rijden en dit mag alleen met een geldig brommercertificaat of rijbewijs. Daarnaast is het belangrijk dat je 16 jaar of ouder bent. Net zoals een brommer moet de speed pedelec geregistreerd zijn bij het RDW en verzekerd zijn met een WA-verzekering. Wanneer je snelheden bereikt van 45 kilometer per uur, is het ook verplicht om een veiligheidshelm te dragen. Vallen met deze snelheden kan erg gevaarlijk zijn en zorgen voor ernstig hoofdletsel.

De accu

Als je een speed pedelec wilt kopen, is het belangrijk dat de accu van een hoge kwaliteit is. Speed pedelecs van Stromer fietsen zijn van een hoge kwaliteit en de accu heeft ook een hele goede werking. Stromer is namelijk een bekende aanbieder op het gebied van e-bikes en speed pedelecs. Ze hebben jarenlange ervaring en bieden fietsen aan van een hele hoge kwaliteit. Bij het kopen van een speed pedelec, is het sowieso erg belangrijk om de fiets te testen. Bij een proefrit kun je erachter komen of de speed pedelec iets voor jou is, of dat je moet kijken naar een andere fiets. 

Naast de accu is de motor van de speed pedelec ook erg bepalend. Hierbij kun je kiezen tussen een achterwiel- en natuurlijk een middenmotor. De meeste speed pedelecs hebben een middenmotor en dit zorgt voor een betere stabiliteit. Kijk verder op de website van de aanbieder en controleer hierbij goed de informatie over de speed pedelec.