Ander nieuws

Waar kan je alcoholvrij bier aanschaffen?

Veel mannen en ook dames houden ervan om wel eens een biertje te drinken. Als jij met vrienden aan het barbecueën bent, zit er altijd wel een vriend tussen die weer met de auto naar huis moet gaan. Die vriend kan dan helaas geen biertje mee drinken omdat het effect van de alcohol invloed heeft op zijn of haar rijgedrag. Toch kan dit anders door je vriend een alcoholvrij biertje te geven. Alcoholvrij bier smaakt hetzelfde als bier met alcohol, maar er zit minder dan 0.02% procent alcohol in. 

 

Bij de supermarkt 

Alcoholvrij bier wordt steeds populairder en dat is zeker niet gek. Wegens de grote vraag komen bekende bierproducenten met verschillende soorten alcoholvrij bier. Daarom kan je bij de supermarkt allerlei verschillende smaken en merken aan alcoholvrij bier verkrijgen. Omdat alcoholvrij bier geen alcohol bevat, mogen supermarkten nog steeds stunten met hevige kortingen en dat is natuurlijk goed voor de portemonnee.

 

Online bestellen 

Het is ook mogelijk om alcoholvrij bier te bestellen bij een webwinkel. Dit is zeer handig want het assortiment van een webwinkel is vrijwel altijd groter dan dat van een supermarkt of een slijterij. Als je dus op zoek bent naar speciale soorten alcoholvrij bier of juist naar een fles Fentimans, dan kan je het beste een webwinkel bezoeken dat zich richt op het verkopen van drank en alcoholvrij bier. Houd er wel rekening mee dat als jij een bestelling plaatst bij een webwinkel die drank verkoopt, jij je ID-kaart aan de bezorger moet laten zien. 

 

Is alcoholvrij bier echt alcoholvrij?

De meest bekende merken alcoholvrij bier die je in supermarkt of bij de slijterij aantreft zijn nooit helemaal alcoholvrij. Dat heeft ermee te maken dat ook voor het maken van alcoholvrij bier gist of hop wordt gebruikt en tijdens het proces en er een klein beetje alcohol vrij komt. Gelukkig is dit altijd wel minder dan 0,02% en dat heeft ook geen invloed op je rijgedrag of welzijn. Ook als je er honderd zou drinken zou je er niets van merken. Als je wilt weten hoeveel alcohol er precies in alcoholvrij bier zit, dan is het verstandig om het etiket te lezen. Er zijn ook alcoholvrije bieren op de markt gebracht die helemaal geen alcohol bevatten. Deze bieren zijn dan wel geproduceerd met andere ingrediënten dan gist en hop en ook is het productieproces anders. Dit merk je wel direct aan de smaak en daarom wordt het ook verkocht als alcoholvrij speciaalbier.