Ander nieuws

Trend: Een bruiloft in eigen tuin

Het wordt steeds populairder om je bruiloft klein te houden of zelfs helemaal zelf te regelen. Stel je voor, een bruiloft in je eigen tuin met je dierbaarste vrienden en familie om je heen. Geen onbekende bekenden en jarenlange voorbereidingen. Een intieme ceremonie en een gezellig feest. Hoe pak je zo’n bruiloft thuis nu aan? Er zijn natuurlijk nog steeds dingen die je zoals bij iedere bruiloft moet regelen, dingen die niet veranderen. Zoals bijvoorbeeld het uitzoeken van een jurk. Maar er zijn ook wel degelijk wat dingen anders. In deze blog vertel ik daar over. Lees je mee?

Genoeg ruimte

Voor een bruiloft in je eigen tuin moet je natuurlijk wel genoeg ruimte hebben. Het is heerlijk om buiten te zijn met z’n allen en met moet nog wel een beetje beweegruimte hebben. Je wilt immers niet dat er iemand op je sleep gaat staan toch? De hoeveelheid ruimte ligt een beetje aan de hoeveelheid gasten je wilt uitnodigen. Als je eigen tuin niet groot genoeg is, heb je misschien wel vrienden die hun tuin willen uitlenen of zoek naar een tuin die verhuurd wordt speciaal voor dit soort feesten.

Chique tent

Met een partytent zorg je er ook voor dat de weersomstandigheden geen invloed hebben op de feestelijke bezigheden. En een partytent is tegenwoordig veel meer dan enkel een plastic overkapping. Tegenwoordig zijn het prachtige tenten die op geen enkele bruiloft zouden misstaan. Op partytentverhuur hebben ze deze tenten voor het uitzoeken.

Hapjes en drankjes

Daarnaast zul je ook moeten denken aan wat er geserveerd wordt. Bij partytentverhuur doen ze ook aan catering. Dat kan een makkelijke optie zijn voor als je een deel van de organisatie uit handen wilt geven. In dat geval zal je alsnog zelf moeten bedenken wat je dan geserveerd wilt hebben, zowel als het gaat om hapjes als om drankjes. Is er een open bar? Wil je wel of geen alcohol? En eten je gasten het diner mee? Allemaal vragen om over na te denken.

Hoeveel doe je zelf?

Je hoeft er natuurlijk niet zelf over na te denken met een planner word je al veel uit handen genomen maar dat kan ook flink in de kosten lopen. Wanneer je een bruiloft thuis organiseert en het klein houdt, is dit vaak ook helemaal niet nodig. Het is dan prima zelf te overzien, misschien heb je alleen de hulp van een dierbare vriendin nodig. Samen decoraties uit zoeken en opzetten, is ook al deel van de voorpret. En op deze manier valt jouw bruiloft helemaal in deze nieuwste trend met partytent en al.