Wonen

vakantie, waar gaan we dit jaar heen?

Het duurt wellicht nog wel eventjes, maar toch is het alvast fijn om aan te denken: Zomervakantie! Lekker eventjes helemaal tot rust komen onder het genot van een drankje en zon, wie wil het nou niet? Alleen moet je natuurlijk wel eerst een locatie en accommodatie uitkiezen, en we weten allemaal, dat is niet altijd even gemakkelijk, al helemaal niet wanneer er zo veel keuze is! Ook heb je vaak met meerdere meningen te maken, en is het budget natuurlijk ook altijd een dingetje. Zelf heb ik al het een en ander op het oog, maar welke optie het wordt is nog flink aan debat onderhevig. Zelf maak ik dan altijd graag een lijstje van de opties met wat plus en min punten, en dat is dus precies wat ik deze blog ga doen! Lees dus snel verder en wellicht kom je zelf ook wel op het perfecte vakantie idee!

Heilzaam Scandinavië

Het wordt al een aantal jaar geopperd in ons huishouden, om eens met een camper door Scandinavië te reizen. Een avontuurlijke vakantie dus waarbij je bijna elke dag lekker in de natuur doorbrengt. Vooral mijn man wil dit ontzettend graag als fervent visser. Scandinavië staat namelijk bekend om de prachtige meren vol met leven. Ook biedt een camper je een hoop vrijheid, zo kan je ook gemakkelijk een aantal dagen een stad bezoeken. Wat ons echter tegenhoud zijn de kinderen. Aangezien je op een camper toch flink op elkaars lip zit is het wellicht niet de beste vakantie om te ondernemen met jonge kinderen. Voor hun wordt het wel wat saai naar verloop van tijd.

Gezellig en simpel op de camping.

In voorgaande jaren hebben we het ontzettend naar ons zin gehad op campings. Het is namelijk lekker goedkoop, je kan vaak met de auto er na toe en er zijn veel speelvriendjes voor de kinderen. Zo zijn we de afgelopen twee jaar naar camping union lido geweest, een prachtige camping nabij Venetië die werkelijk van alle gemakken is voorzien. Voor de kids( maar ook voor papa en mama) zijn er twee grote waterparken, en zijn er vanuit de camping volop activiteiten voor de kinderen. Echter kan het natuurlijk wel wat druk worden, en als je opzoek bent naar ontspanning is een familiecamping natuurlijk niet het beste idee.

Citytrippen!

Zelf zou ik dit jaar graag een citytrip ondernemen. Samen met je gezin een vreemde stad verkennen heeft iets magisch als je het mij vraagt. Ook heeft een stad ontzettend veel te bieden, je kan een dagje lekker winkelen, musea ontdekken of gewoon lekker de hele dag op terrasjes mensen kijken. De kinderen zijn echter nog niet zo van dit plan gecharmeerd, dus of het een citytrip gaat worden is nog maar de vraag!