Auto

Vind jij het lastig om de juiste autoverzekering te kiezen?

In Nederland mag je niet met je auto de weg op wanneer deze niet goed verzekerd is. Je bent verplicht om tenminste een basisverzekering voor je auto te nemen. Verdiep je je eenmaal in alle opties, dan zie je misschien al snel door de bomen het bos niet meer. Hoogtijd dus om je te laten zien wat jij het beste kunt doen. Als je weet waar je rekening mee moet houden, heb je zo de juiste verzekering gevonden.

Wat heeft jouw auto nodig?

Als je een nieuwe auto hebt, moet je een heel ander soort verzekering nemen dan wanneer je in een oude barrel rondrijdt. Loop je namelijk schade op aan je nieuwe auto, dan is de kans groot dat je fors moet betalen om de schade te herstellen. In het geval van een oude auto kun je ook schade oplopen, maar de kosten van het herstel stijgen vaak snel boven de dagwaarde van je auto uit. In dat geval loont het niet om een autoverzekering te nemen die alles dekt want je krijgt waarschijnlijk weinig uitgekeerd. Heb je dus een auto van 9 jaar of ouder, dan is een WA-verzekering voldoende. Hiermee wordt de schade gedekt die jij aan anderen hebt toegebracht. De schade aan jouw eigen auto zijn voor jouw eigen rekening. Vaak is het voordeliger om een andere auto te kopen, dan om de schade volledig te herstellen.

Geen nieuwe, geen oude auto

De leeftijd van je auto is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste verzekering. Heeft je auto een leeftijd van tussen de 6 en 9 jaar, dan is een WA Plus verzekering interessant. Je kunt dan je auto verzekeren tegen schade die jij aan andermans wagen / spullen toebrengt. Ook ben je gedekt in het geval van diefstal, brand en ruitschade. Een voordeel van deze verzekering is dat je ook een jaar kunt profiteren van de nieuwwaarderegeling. Let er echter wel op dat de schade aan jouw eigen wagen niet gedekt wordt door deze verzekering. Wil je deze schade ook uitgekeerd krijgen, dan is een allrisk verzekering een goede optie.

Alle onkosten gedekt: allrisk verzekering

Als je geen enkel risico wilt lopen, kun je een allrisk autoverzekering afsluiten. Met deze verzekering wordt vrijwel alles vergoed en dus ook de schade die jij zelf hebt opgelopen aan je wagen. Dat maakt deze verzekering heel geschikt voor nieuwe auto’s aangezien de kosten van opgelopen schade snel kunnen oplopen. Kijk goed naar de voorwaarden van deze verzekering. Mis je nog onderdelen in je verzekering? Dan kun je er altijd voor kiezen om aanvullende pakketten te nemen. Wil je profiteren van mooie voordelen? Sluit dan al je verzekeringen af bij een en dezelfde maatschappij. Vaak kun je dan profiteren van pakketkorting.