Wonen

Tijd voor een nieuwe tuin

Yes, we mogen weer! De lente is er en het zal je natuurlijks niks verbazen, maar ik ben een groot fan van de natuur en het buiten zijn. Lange wandelingen over het strand of door het bos is eigenlijk waar je mij het gelukkigst mee maakt. Maar helaas, door het Coronavirus zijn we allen gedwongen meer thuis te blijven en geen onnodig risico te lopen door naar buiten te gaan wanneer dat niet echt noodzakelijk is.

Gelukkig heb ik ook een tuin, en hier heb ik een behoorlijk succesvol moestuintje staan, maar het is ooit de bedoeling geweest om er ook een mooie plek van te maken waar je kan ontspannen. Nu is dan eindelijk de tijd aangebroken om dit op te zetten, want ik heb nu immers meer tijd dan ooit!

Aan de slag!

Eerlijk toegegeven, de moestuin stond er erg goed bij, maar de rest van mijn tuin was enorm overwoekerd. De eerste stap was dan ook om even flink aan de slag te gaan met de heggenschaar, de grasmaaier en andere gereedschappen waar ik de naam niet van ken. Het onkruid eruit, en de mooie bloemen en planten weer de ruimte geven om goed te groeien! Zo wordt de tuin een stuk begaanbaarder.

Comfort

Ik moet ook ergens kunnen zitten en kunnen ontspannen uiteraard. Inmiddels is de tuin leeg en netjes, maar ik had nog geen meubels. Ik had het nog niet eerder gedaan, maar je kan ook tuinstoelen online kopen. Het is even spannend, want je hebt nog niet eerder de meubels in het echt gezien. Maar uiteindelijk heb ik toch de stap gewaagd – je kan immers niet echt veilig naar een tuinwinkel nu – en ik was enorm tevreden! Ik zou dan ook iedereen aanraden, online loungesets kopen.

Potten en planten

De tuin heeft natuurlijk haar eigen planten in de grond staan, maar ook juist om de loungeset heen heb ik nu planten geplaatst. Het geeft toch direct een veel vrolijker gezicht en ook als je op de bank zit waan je jezelf toch een beetje wat meer in de natuur. Ook deze taak was niet al te moeilijk. Planten kan je natuurlijk tegenwoordig ook online kopen, met bijpassende pot en al! Maar bij mij om de hoek zit een heel klein, lief zaakje waar ze vintage items verkopen, ontbijt serveren (nu alleen even niet), en ook heel veel planten verkopen! Na een kort bezoek aan dat zaakje, en uiteraard gepaste afstand te hebben gehouden, is mijn tuin nu mooi af.

Veel plezier met jouw tuin!