Wonen

Ik denk er stiekem alweer aan

Oké, ik geef het toe: het is nog veel en veelste vroeg hiervoor, maar ik heb nu al zoveel zin in Sinterklaas en al het lekkers wat erbij komt kijken. Na het Paasweekend deze maand, heb ik inmiddels alle paaseitjes opgegeten, en is mijn snoeplade weer leeg. En het is juist op die momenten dat ik alweer aan Sinterklaas moet denken.

Modern vieren

Ik vier het al een tijdje niet meer écht, maar ik vind het wel altijd nog heel eg leuk om met alle aspecten mee te doen. Zo organiseer ik vaak met mijn vrienden een avond om samen te eten. Dan hebben we wel lootjes getrokken, en kopen we cadeautjes voor elkaar. Zo heb je toch samen een heel erg mooi feest.

Als je ouder wordt heb je dus moderne manieren nodig om Sinterklaas te vieren. En dat staat zelfs helemaal los van de Zwarte Pieten discussie! Ik bedoel dat je het op allerlei andere manieren dan de klassieke pakjesavond met elkaar kan vieren. Want ook die manieren brengen mensen bij elkaar, en zorgen voor langdurige vriendschappen.

Sinterklaaspakket

Een leuke manier om als werkgever in ieder geval mee te doen is door middel van een Sinterklaaspakket. Je hebt natuurlijk de klassieke kerstpakketten, maar ik vind een Sinterklaaspakket eigenlijk veel beter! Een Sinterklaaspakket bestellen is ook echt niet moeilijk. Deze pakketten zijn helemaal vol geladen met de beste onderdelen van Sinterklaas. Afgelopen jaar heb ik mijn baas zo ver gekregen dat hij dit heeft besteld voor het bedrijf, en het was een razend succes.

Groep vrienden

Als je het met een groep vrienden wilt vieren, dan is het een ontzettend goed idee om samen lootjes te trekken. Dit kan tegenwoordig ook allemaal online, dus je hebt ook niet het probleem dat je eerst een keer bij elkaar moet komen. Bovendien kan je ook online een wensenlijst aanmaken, welke dan bekeken kan worden door degene die jou heeft getrokken.

Je kan vervolgens uiteraard ook surprises maken voor elkaar, of gedichten schrijven met een kritische reflectie op het afgelopen jaar. Ik ben vooral fan van de gedichten. Maar wat al helemaal tof is, is om voor eenieder persoonlijke chocoladeletters te kopen. Chocoladeletters bestellen is enorm gemakkelijk online, en bovendien heb je dan ook niet het probleem dat er bepaalde letters niet op voorraad zijn! Je zou zelfs een hele naam kunnen spellen…

Met de familie

Toch is de klassieke pakjesavond toch ook nog één van de leukste dingen die er zijn. Terugdenkend aan hoe het vroeger ging, met cadeautjes verstopt door het hele huis, word je wel een beetje nostalgisch. Maar ook nu kan je nog altijd een leuke avond met je familie hebben. Een perfect excuus om weer eens bij elkaar te komen!