Ander nieuws

Vitamines voor een goede weerstand 

Je weerstand heeft alles te maken met het immuunsysteem. Dat systeem zorgt er immers voor dat de bacteriën die via je voeding of de lucht in je lijf komen, geen schade kunnen aanrichten. Daarbij zijn de darmen samen met het immuunsysteem belangrijk. Het is dan ook verstandig om deze goed te onderhouden. Je kunt ze ondersteunen door het slikken van vitaminen, mineralen of multivitaminen. Voor meer energie, een goede weerstand, je gewrichten of je stemming, voor bijna alles kun je wel een passende vitamine ter ondersteuning vinden. Maar hoe weet je nu welke vitamine je moet hebben, en kun je er ook te veel van slikken? Dat en meer lees je in dit artikel. 

Wat zijn vitamines? 

Vitamines zijn organische vetverbindingen. Je vindt ze in plantaardige of dierlijke producten. Omdat je lichaam deze slechts beperkt zelf kan aanmaken, is gezonde voeding erg belangrijk! Eet je dus vooral eenzijdig, volg je een dieet of eet je vegetarisch of vegan, dan zul je goed moeten opletten of je wel voldoende vitamines binnenkrijgt. Van de 13 vitamines zijn er 9 oplosbaar in water en 4 oplosbaar in vet. Wateroplosbare vitamines worden via je urine afgevoerd, terwijl de in vet oplosbare vitamines worden opgeslagen in het vetweefsel van je organen en dus ook langer in je lijf blijven. 

Magnesium ter ondersteuning van het zenuwstelsel 

Misschien weet je al dat magnesium kan helpen bij vermoeidheid, maar wist je dat het ook bijdraagt aan een normale werking van je zenuwstelsel en bij de vorming van botten en spieren? Je lijf kan zelf geen magnesium aanmaken dus het is afhankelijk van de voeding die je binnenkrijgt. Je vindt het onder andere in roggebrood, zilvervliesrijst en havermout. Daarbij hebben mannen een hogere behoefte aan magnesium dan vrouwen. Bij volwassen mannen ligt dit op 350 mg terwijl het bij volwassen vrouwen op 300 mg ligt. En als je veel last van stress hebt, graag intensief sport of zwanger bent, is die behoefte ook weer hoger. Kijk dus altijd goed bij de magnesium vitaminesperpost beschrijvingen voor wie het bedoeld is. 

Wil je meer weten over nac vitamine, foliumzuur of de verschillende multivitaminen? Lees dan vooral de beschrijvingen bij de verschillende producten om te zien of het voor jou geschikt is. Ga je online op zoek naar vitamines? Dan is het slim om de reviews te lezen. Zo weet je makkelijk wat je kunt verwachten van je bestelling. Daarnaast kun je ook altijd een expert inschakelen of contact opnemen met de webshop.