Financieel

Waar moet ik aan denken bij het aanschaffen van een kassasysteem? Hier de 3 belangrijkste tips!

Economisch gezien neemt ieder jaar het aantal bedrijven toe. Of u nou een horeca zaak start of een sportschool begint. Er zullen altijd producten of diensten worden aangeboden en verkocht binnen u bedrijf. Hierbij is het essentieel om dit bij te houden met een kassasysteem. Maar waar moet u aan denken bij het aanschaffen van het juiste kassasysteem in uw onderneming. In deze blog geven wij u 3 belangrijke tips om uw aankoopproces gemakkelijker te maken.  

Oriënteren naar soort functies en dataverzameling

Ten eerste is het belangrijk een plan op te stellen waar u de kassa systemen voor inzet. Bent u opzoek naar een kassa bij het afronden van simpelweg verschillende transacties? Het kan namelijk ook zo zijn dat u opzoek bent naar een kassa die data voor u verzamelt. Kassasystemen kunnen namelijk ook uw verkoopprocessen en verkoopgeschiedenis traceren. Daarnaast kan het ook voorkomen dat u vaak uitverkoop heeft in uw assortiment. Het is dan handig naar een kassasysteem te kijken die direct ingesteld is op uw sale periode en eventueel snel producten toevoegt of verwijderd uit assortiment. Of heeft u graag een duidelijke rapportage over de afgelopen maand. Het is dus goed van te voren te weten welke kassasysteem het meest voor de hand liggend is voor uw onderneming.

Overzichtelijk of tijdrovend

Ten tweede is belangrijk een kassasysteem te hebben die op de juiste wijze is ontworpen en ingedeeld. Het kan namelijk tijdrovend zijn een ingewikkeld kassaysteem te installeren. Zeker als u een onderneming heeft waar voortdurend aankopen worden verricht. Het is dan essentieel te kijken naar kassasystemen die niet achter de feiten aanlopen. U wilt het liefst voorkomen dat het menu vastloopt of de transactie gegevens niet op de juiste wijze verwerkt worden. Het is aan te raden om te kiezen voor kassa’s met een POS-systeem. De Mplus kassa bijvoorbeeld biedt de mogelijkheid eenvoudig bestel oplossingen, boekhouding, personeelsplanning en betaaloplossingen uit te voeren.

Prettige omgeving voor klant en team

Ten derde en als laatste moet niet alleen u, maar ook uw klanten en medewerkers goed overweg kunnen met het juiste kassa systeem. Kijk dan alleen niet hoe u het ervaart, maar kijk ook of het systeem snel te leren is voor andere. Een systeem wat goed werkt zorgt voor minder druk en stress op de werkvloer. Zo voorkomt u onnodig klachten van klanten en medewerkers.

Waar nu een kassasysteem bestellen?

Om u beter op weg te helpen bij uw aankoopproces kunnen wij u de kassasystemen van Weka kassasystemen aanraden. De kassasystemen bieden de oplossing voor ieder betaalproces en beschikken ook over overzichtelijke rapportages. Neem dus nu een kijkje op de website!