Wonen

Vijf keer de beste manieren om je bedrijf te versieren met kerst 

Komen de feestdagen er weer aan? Dan is het tijd om de kerstsfeer binnen te halen. Niet alleen in huis, maar ook op de zaak! Maar hoe maak je je bedrijf op een representatieve manier kerstproof, zonder dat je hier te veel tijd en/of geld aan kwijt bent? Je leest het in dit blog.

 

  1. De basis: een kerstboom (of twee)

Het versieren van je bedrijf begint natuurlijk met een mooie kerstboom. Zorg ervoor dat er in ieder geval in de entree een mooi versierde kerstboom staat. Je kunt medewerkers vragen de boom te versieren, maar je kunt ook een volledig versierde kerstboom aanschaffen. Een kunstkerstboom heeft hierbij de voorkeur, zo voorkom je dat je bedrijf er rommelig of onverzorgd uit gaat zien vanwege de afgevallen naalden. Je kunt ook buiten een mooie kerstboom aan de voor- of achterzijde van je bedrijf neerzetten om het bedrijf een warme uitstraling te geven. 

  1. Kerstverlichting

Maak het gezellig in het bedrijf en hang wat kerstverlichting op bij de receptie, aan het plafond of aan de achterkant van een aantal bureaus. Om te voorkomen dat het onprofessioneel of te druk wordt, kun je het beste kiezen voor een neutrale en lichte kleur. Laat de knipperstand vooral achterwege. Heb je een vlaggenmast bij het bedrijf? Koop dan een Fairybell. Dit is kerstverlichting in de vorm van een kerstboom, die je gemakkelijk in de vlaggenmast omhoog hijst. Je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag met je vlaggenmast. Laat bijvoorbeeld vlaggen bedrukken in kerstkleuren met je bedrijfslogo en versier de mast met lampjes of guirlandes.

 

  1. Kerstkransen

Maak de buitenkant van je bedrijf extra gezellig en hang een mooie kerstkrans aan de buitendeuren van je bedrijf. Je kunt gemakkelijk een kant en klare kerstkrans bestellen, of je kunt er zelf eentje maken.

 

  1. Versier de ramen

Ook de ramen van je bedrijf maken een belangrijk onderdeel uit van de kerstversiering. Je kunt de ramen voorzien van sneeuwspray in de vorm van het bedrijfslogo, kleine kerstbomen in de vensterbank zetten of natuurlijk lampjes ophangen.

  1. Betrek je team bij de kerstdecoratie

Een goede manier om de kerstsfeer écht binnen te halen bij je bedrijf is door de medewerkers hierbij te betrekken. Laat het team meedenken over de kerstversiering en zorg ervoor dat iedereen hier een steentje aan bijdraagt. Door gezellig samen de kerstversiering te bedenken en te plaatsen, krijgt de onderlinge band van je team ook direct een boost!