Ander nieuws

Waar moet je op letten bij een motor kopen? 

Als je een motorliefhebber bent, is je motor je alles. Het is je hobby, je passie, hetgeen waar je het liefste mee bezig bent in je vrije tijd en ga zo maar door. Wij snappen dat, we bevinden ons in hetzelfde schuitje. Toch kan het zijn dat je motor aan vervanging toe is, dat je iets nieuws wil, iets snellers wil of iets comfortabelers wil. Het is allemaal mogelijk, maar dan staat je wel een flinke klus te wachten. We snappen dat het lastig kan zijn om afscheid te nemen van je oude schatje, maar het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in je motor avonturen; het kopen van een nieuwe. Dit nieuwe hoofdstuk stelt je in staat om nieuwe herinneringen te maken. Die herinneringen, die moeten mooi zijn. Nou, daar gaan we samen voor zorgen. Dit doen we door je te vertellen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een motor. Ook als je nooit eerder een motor hebt gehad, ben je hier aan het juiste adres. Lees daarom snel verder, het kan altijd goed van pas komen! 

Verzekering

Het eerste waar je aan zult moeten denken is de verzekering. Een motor dient, net als ieder ander voertuig, verzekerd te zijn. Dit doe je met een degelijke WA verzekering motor. Dit is het wettelijk minimum voor elk voertuig en vergoed alleen de schade die je toebrengt aan anderen. Als je zelf schade rijdt, zul je dit dus ook zelf moeten betalen. Wil je een verzekering die meer dekt? Dan moet je kijken naar  een all-risk verzekering. Hoe dan ook; een motor verzekeren is afhankelijk van je eigen wensen, je situatie, je budget en je motor. Kijk goed naar wat je zoekt en wat je opties zijn, alleen dan vind je iets dat past bij je. 

Staat van de motor

Als je een tweedehands motor gaat aanschaffen, dan zul je goed moeten letten op de staat van de motor. De motor dient in goede staat te zijn of je zult moeten accepteren dat dit niet het geval is  en dat je hier wat werk aan zult moeten verrichten. Je moet bij de proefrit goed kijken of alles naar behoren werkt, of de onderdelen niet overmatig versleten zijn, of de motor niet warm is gereden (dit is vaak een teken dat de motor bijvoorbeeld niet goed start als hij koud is of iets dergelijks) en ga zo maar door.