Auto

Financial lease is ook interessant voor ZZP\’ers!

Ben je ZZP'er en ben je toe aan een nieuwe, andere auto? Dan valt het nog niet mee om een leaseauto te regelen. Veel leasemaatschappijen willen er, terecht, zeker van zijn dat ze hun geld gaan krijgen en ze vragen daarom informatie bij je op over de inkomsten van de afgelopen paar jaar. Als ZZP'er weet je dat die inkomsten nogal kunnen fluctueren en zeker met de jaren die we nu achter ons hebben liggen zijn die inkomsten uit het verleden niet representatief voor hoe het nu gaat. De beste oplossing is dan om contact op te nemen met lease.auto om eens te kijken naar de mogelijkheden voor financial lease.

Wat is het grote voordeel van financial lease?

Financial lease is een lease-constructie die geschikt is voor ZZP'ers en starters. Ook is financial lease perfect voor als je eigenlijk een eigen auto wilt kopen, maar daar, op dit moment, geen geld voor hebt. Met financial lease ben je namelijk vanaf de eerste betaaltermijn eigenaar van je auto. Dat zorgt ervoor dat de termijnbedragen een stuk lager liggen dan bij, bijvoorbeeld, operational lease. Je moet er met financial lease wel even rekening mee houden dat je alle zaken rondom de auto ook zelf moet regelen. Denk dan aan de verzekering, de wegenbelasting, het onderhoud en alles wat er verder nog bij komt kijken.

De auto wordt helemaal van jou

Heb je een financial lease-overeenkomst afgesloten? Dan betaal je een vooraf afgesproken bedrag en dat een vooraf afgesproken aantal termijnen. Aan het eind van de looptijd betaal je nog een slottermijn en dan is de auto helemaal van jou. Dat is wel fijn, je weet precies waar je voor bezig bent. De termijnbedragen zijn ook lager doordat het, bij financial lease, over het algemeen gaat om gebruikte auto's. Denk dan vooral niet aan oude vierdehandsjes, maar jonggebruikte auto's.

Wil je meer luxe en heb je geen zin om alles zelf te regelen?

Dan is het misschien een beter idee om te kiezen voor full operational lease. Bij full operational lease is álles inbegrepen. Je betaalt ook hier een vast bedrag per maand en dan hoef je je geen zorgen te maken over verzekeringen, onderhoud, pechhulp en alle andere zaken die bij het rijden in een auto komen kijken. Het enige dat je dan zelf nog moet regelen is de brandstof. Na afloop van de looptijd van je leaseovereenkomst kun je ervoor kiezen om over te stappen in een spiksplinternieuwe auto.