Wonen

Waar moet je rekening mee houden wanneer je zelf een schuur gaat bouwen?

Er zijn veel verschillende redenen waardoor mensen ervoor kiezen om zelf iets te bouwen in plaats van een bedrijf in te huren om dit te doen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat mensen graag een nieuwe schuur willen, maar niet het budget hebben om iemand in te schakelen die deze voor ze kan bouwen. Als dit het geval is, maar je hebt wel relatief veel vrije tijd, kan het een goed idee zijn om zelf een schuur te gaan bouwen. Dit kan erg leuk zijn en daarnaast bespaar je er dus een hoop geld mee. 

 

Het zelf bouwen van een schuur is niet iets wat eenvoudig is. Er komt erg veel bij kijken en dit wordt dan ook door veel mensen onderschat. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken over of dit wel echt iets voor jou is. Daarnaast is het zo dat het nog steeds niet goedkoop is om zelf een schuur te bouwen. Dat komt dan weer voornamelijk doordat je alsnog alle materialen en misschien zelfs nieuwe gereedschappen zult moeten kopen. Dit alles is niet goedkoop en daarom is het ook van belang dat je voldoende budget hebt om dit alles in te slaan. 

 

Maak een goed en realistisch plan

Bij het bouwen van een schuur komt meer kijken dan de meeste mensen denken. Dat heeft verschillende redenen. Zo is het bijvoorbeeld niet zo dat je simpelweg de materialen die je nodig hebt, koopt en begint met bouwen. Je zult eerst een goed plan moeten maken. Bovendien, zonder goed plan, weet je niet eens precies welke materialen je nodig hebt. Daarom is het verstandig om eens goed na te denken over wat je allemaal zou kunnen doen om je plan compleet te maken. Ga dan allereerst eens nadenken over hoe je wilt dat de schuur er uit komt te zien. Dit kan erg nuttig zijn voor mensen die zelf aan de slag gaan met het bouwen van hun eigen schuur. 

 

Zorg voor materialen van de hoogste kwaliteit

Als je een schuur gaat bouwen die jarenlang in goede staat moet blijven, is het van belang dat je ervoor zorgt dat je materialen van de hoogste kwaliteit gebruikt. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat het dak op termijn gaat lekken. Daarom kun je het best daktrim EPDM gebruiken om het dak aan te leggen. Je kunt dan in de meeste gevallen het best EPDM stroken aanschaffen zodat je deze zelf in de juiste maat kunt afsnijden waardoor het precies op je dak past.