Wonen

EPDM op maat, voor elk dak

EPDM op maat bestellen is handig en makkelijk, omdat je zelf er niet de deur voor uit hoeft. Daarbij wordt alles voor je geregeld, zolang jij de juiste afmetingen doorgeeft. De desbetreffende winkel zorgt ervoor dat het pakket met EPDM de juiste hoeveelheid lijm bevat, en alle andere benodigdheden worden ook meegeleverd. Zo wordt er ook een handleiding meegeleverd, waardoor het voor iedereen mogelijk is om zelf EPDM te leggen. Er is namelijk ook geen sprake van een voorbehandeling, dus het is hartstikke simpel. Waar je wel even goed naar moet kijken, is de dikte van de EPDM. EPDM staat overigens voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, en het bestaat uit een groep rubbers dat goed bestand is tegen zonlicht en weersomstandigheden. Hierdoor is het perfect voor elk dak.

Dikte van de EPDM

Ga je EPDM gebruiken voor het dak van je huis of garage? Dan is het belangrijk om EPDM op maat te bestellen van 1,3 mm dik. Dit gaat namelijk langer mee dan EPDM van 1 mm, waardoor je jaren verzekerd bent van een waterdicht dak. EPDM van 1 mm gaat overigens ongeveer 50 jaar mee, en dit gebruik je voor bijvoorbeeld veranda’s of overkappingen. Let er dus op dat je de juiste dikte bestelt. Weet je niet goed welke dikte EPDM je moet bestellen? Neem dan even contact op met de winkel zodat ze je hierover kunnen informeren. Ook is het handig om de juiste lijm te bestellen, en dit hangt bijvoorbeeld af van de grootte van de klus.

EPDM contactlijm voor een grote klus

Als je een grote klus hebt, dan is EPDM contactlijm als drukvat heel handig. Je hebt dan namelijk geen stroom nodig, en ook geen compressor. Hierdoor kun je gelijk beginnen met het verlijmen van de oppervlaktes. Zo’n drukvat is handig in gebruik, waardoor het verlijmen ook nog eens sneller gaat. Het is uiteraard wel aan te raden om er direct een slang bij te bestellen en een spuitpistool, anders kun je het niet gebruiken. Deze producten zijn ook herbruikbaar, wat wel zo handig is. Let er wel op dat dit soort lijm alleen te gebruiken is voor een bepaald EPDM. Per contactlijm staat er altijd duidelijk bij omschreven voor welk EPDM je het kunt gebruiken, dus zorg ervoor dat je dit goed doorleest. Gebruik je namelijk bepaalde lijm in combinatie met bepaalde EPDM wat niet klopt? Dan kan het zijn dat het niet op de juiste manier hecht op de oppervlakte. Vraag de desbetreffende winkel om hulp zodat je zeker weet dat je de juiste producten aanschaft voor de EPDM klus!