Auto

Welk leasecontract past bij jou? Verschillende leasecontracten op een rij

Het leasen van een auto wordt steeds populairder en biedt verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Bij het leasen van een auto kunt u kiezen uit verschillende leasecontracten, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Direct alle soorten lease mogelijkheden bekijken? Dat kan via lease.auto. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende vormen van leasecontracten voor een lease auto.

Operationele lease

Bij een operationele lease huurt u de auto voor een bepaalde periode en betaalt u een vast bedrag per maand. In het leasebedrag zijn de kosten voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting inbegrepen. Na afloop van het contract levert u de auto weer in bij de leasemaatschappij. Een operationele lease biedt u als klant veel zekerheid en u hoeft zich geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Wel heeft u vaak minder vrijheid in het kiezen van de auto, omdat de leasemaatschappij bepaalt welke auto's beschikbaar zijn.

Financiële lease

Bij financial lease via lease.auto betaal je een zakelijke auto in termijnen af aan de geldverstrekker Na afloop van het contract bent u eigenaar van de auto. U betaalt zelf voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting. Financiële lease is een goede optie als u zelf de touwtjes in handen wilt houden en graag eigenaar wilt zijn van de auto. 

Private lease

Bij private lease huurt u als particulier een auto voor een bepaalde periode en betaalt u een vast bedrag per maand. In het leasebedrag zijn de kosten voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting inbegrepen. Na afloop van het contract levert u de auto weer in bij de leasemaatschappij. Private lease biedt u als particulier veel zekerheid en u hoeft zich geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Wel heeft u vaak minder vrijheid in het kiezen van de auto, omdat de leasemaatschappij bepaalt welke auto's beschikbaar zijn.

Shortlease

Bij shortlease huurt u een auto voor een kortere periode, meestal enkele maanden tot een jaar. Shortlease is vooral handig voor bedrijven die tijdelijk extra auto's nodig hebben of voor mensen die voor een kortere periode een auto nodig hebben. Shortlease biedt veel flexibiliteit, omdat u na afloop van de contractperiode de auto gewoon kunt inleveren.

Sale-and-leaseback

Bij sale-and-leaseback verkoopt u als bedrijf uw wagenpark aan een leasemaatschappij en least u deze vervolgens terug. Op deze manier kunt u als bedrijf over extra cash beschikken en heeft u geen zorgen meer over het onderhoud van het wagenpark. Wel betaalt u een vast bedrag per maand en heeft u minder zeggenschap over de keuze van de auto's.