Financieel

Energielabel aanvragen voor je (duurzame) kantoor

Een energielabel kantoor aanvragen is belangrijk om aan alle regels te voldoen. Het is namelijk verplicht om een energielabel te hebben als je een kantoor hebt. Een energielabel bedrijfspand aanvragen is net als voor een kantoor ook verplicht. Door dit energielabel kan namelijk worden bepaald hoe duurzaam je kantoor of bedrijfspand is. De score die je kunt krijgen ligt tussen de A en de G. De hoogste score is A en hiermee heb je dus de meeste punten gehaald op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Wanneer je niet in het bezit bent van een energielabel kun je zelfs een boete riskeren. Voorkom dit door een energielabel aan te vragen voor je bedrijfspand. Hoe dit in zijn werk gaat lees je in deze blog!

Hoe vraag je een energielabel aan voor je bedrijfspand?

Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een gecertificeerde adviseur die je bedrijfspand gaat inspecteren. Daarvoor is het van belang dat je een aantal gegevens alvast bij de hand hebt. Denk hierbij aan op welke manier je pand is geïsoleerd. Ook wil de adviseur weten van wat voor soort verlichting je gebruik maakt en hoe de klimatisering is geregeld. Op basis van deze gegevens wordt onder andere bepaald welk energielabel je pand krijgt toegekend. Wist je dat het vanaf 2023 verplicht is dat je minimaal een energielabel C moet hebben? Dit geldt voor kantoorgebouwen groter dan 100 m2. Het loont dus om te bekijken hoe je je pand nu al kunt gaan verduurzamen.

Op naar energielabel C met je kantoorruimte

Het is verstandig om nu alvast te gaan kijken hoe je kunt gaan verduurzamen. Verduurzamen is het over het algemeen een proces dat niet in een paar maanden is gebeurd. Denk er daarom nu alvast over na. Zo voorkom dat je een paar maanden voordat 2023 begint met je handen in het haar zit. Een manier om te verduurzamen is om je kantoorruimte beter de isoleren. Ook kan het lonen om zonnepalen op je bedrijfspand te laten plaatsen. Toch is het lastig om in te schatten wat voor impact de maatregelingen hebben die je neemt. Vraag dan maatwerk advies aan zodat een gecertificeerde adviseur een adviesrapport voor je opstelt.

Maatwerk advies voor energiebesparende maatregelingen

Zodra je een gecertificeerde adviseur hebt ingeschakeld zal deze ook voor je uitzoeken wat voor mogelijkheden er zijn op financieel gebied. Soms zijn er namelijk bepaalde subsidies mogelijk waardoor je veel geld kunt besparen. Vervolgens worden de opgestelde maatregelingen uitgevoerd door aannemers die zijn geselecteerd door de adviseur. Hierdoor weet je zeker dat het proces in goede handen is. Vervolgens krijg je een vernieuwde energielabel en ben je weer een stapje verder richting een energieneutraal kantoor!