Ander nieuws

Hoe goed zorg jij voor jouw tuin?

De een heeft groene vingers en vindt het geweldig om in de tuin te werken. De ander, die geeft er wat minder om. Zo zie je ook vaak als je door een straat rijdt, fietst of loopt, precies of mensen groene vingers hebben of niet. Maar laat je niet misleiden uiteraard, wie weet hebben ze ook nog eens een tuinman in dienst die hun tuin op en top eruit laat zien. Maar het is altijd goed wanneer je jouw tuin wat aandacht geeft wanneer die dat nodig heeft. 

 

Het hoeven maar kleine dingen te zijn

Je hoeft niet elke week een hele zaterdag in de tuin bezig te zijn om er voor te zorgen dat het er goed uit ziet. Het kan natuurlijk ook in fases. Maar wanneer je zo nu en dan een beetje snoeit, het gras maait en onkruid uit de tuin haalt. Dan kom je eigenlijk al een heel eind natuurlijk. Maar wanneer je bijvoorbeeld last hebt van klein donderstenen die jouw tuin, jouw bladeren, niet met rust laten. Dan moet je daar natuurlijk iets aan doen. Zo kan je iets doen tegen slakken die al jouw bladeren op lopen te eten. Maar bladluis, dat is ook niet altijd even fijn om te hebben natuurlijk.

Dus ook daar doe je uiteindelijk iets aan. Want wanneer je een tuin hebt, wil je natuurlijk wel dat het er verzorgd en netjes erbij ligt.

 

Heb jij totaal geen groene vingers?

Dat is natuurlijk ook niet erg. Het kan wel eens voorkomen dat je, of totaal geen tijd hebt, of dat je er gewoon niets om geeft. Dan is het hebben van een tuin niet voor plezier maar dan voelt het eerder als een zware last. Dat moet je natuurlijk niet hebben. Wanneer je totaal geen groene vingers hebt, dan kan je er soms beter voor kiezen om een gemakkeijke tuin te nemen. Of om zoveel mogelijk te bestraten. Dan heb je het gedoe ook niet met snoeien en het gras maaien. Het enige wat je dan in de gaten moet houden, wat je eigenlijk altijd wel in de gaten moet houden, is het onkruid. Maar als dat het enige is, dan is dat uiteraard ook wel te overleven natuurlijk. 

 

Dus hoe ziet jouw tuin eruit? Ben jij een echte tuinliefhebber en heb jij groene vingers die het liefst elke zaterdag een paar uur rommelt in zijn tuin. Of heb jij totaal geen groene vingers en heb jij zo min mogelijk groen in jouw tuin staan?