Wonen

Waar moet je rekening mee houden bij het aanvragen van een hypotheek?

Wanneer je een woning gaat aanschaffen, is het vaak ook nodig om een hypotheek aan te vragen. Je hebt een hypotheek immers nodig om de woning wel te kunnen betalen. Mocht dit de eerste keer zijn dat je een woning gaat aanschaffen en dus ook een hypotheek gaat aanvragen, dan is de kans ook erg groot dat je niet precies weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Je hoeft je zeker niet druk te maken, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

Het lenen van geld kan gevaarlijk zijn

Het is erg makkelijk als je binnen enkele dagen een woning kan aanschaffen met geleend geld, maar je moet er altijd rekening mee houden dat het lenen van geld ontzettend gevaarlijk kan zijn. De persoon of organisatie die je krediet heeft verstrekt, wilt het geldbedrag ook weer terug krijgen. Mocht je in de toekomst problemen krijgen met werk, bijvoorbeeld dat je ziek bent, en ontslagen worden, dan kun je in de financiële problemen komen. Je kunt de kosten van een hypotheek niet dragen en daardoor kun je ook veel verliezen. 

 

Houd rekening met de rente

De meeste mensen die geen ervaring hebben met het aanschaffen van een woning, overschatten het betalen van rente vaak. Dit is de grootste fout die je kunt maken, want in de loop van de jaren zul je duizenden tot tienduizenden euro’s aan rente betalen. Dit is dan ook een van de redenen waarom het altijd verstandig is om te zoeken naar een voordelige kredietverstrekker. Ook is het handig om te onderzoeken of het mogelijk is om de hypotheekrente 10 jaar vast te leggen. Hiermee kun je voorkomen dat je in de toekomst meer rente gaat betalen, maar houd er rekening mee dat de bank de rente kan verhogen als het langer dan tien jaar duurt om de hypotheek af te betalen. 

 

Neem contact op met een hypotheekadviseur

Omdat dit de eerste keer wordt dat je een hypotheek gaat aanvragen, is de kans ook vrij groot dat je totaal geen idee hebt van wat erbij komt kijken. Ook weet je niet precies hoe je kunt voorkomen dat je fouten gaat maken. Het is daarom verstandig om altijd contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Deze persoon kan de hypotheek berekenen, maar je ook helpen bij alle andere zaken rondom het aanvragen van een hypotheek.