Auto

Werken als chauffeur

De meeste Nederlanders hebben een auto en maken er gebruik van om van A naar B te komen. We rijden naar het werk, naar vakantie en naar familie en vrienden. Het is dan ook niet voor niets dat we regelmatig tijdens spitsuur in de file staan. Veel mensen zien de auto als een middel, een praktische oplossing maar niet als een bron van plezier op zichzelf. Toch zijn er ook mensen die heel veel plezier hebben aan het autorijden zelf. Lekker de weg op is rustgevend en geeft een vrij gevoel. Voor deze mensen is het een idee om van autorijden zelfs hun carrière te maken. Er zijn verschillende banen als chauffeur om te doen. In dit artikel bespreken we de verschillende opties om als chauffeur te werken.

Uber chauffeur

Een van de makkelijkste manieren om in de branche te stappen is om als Uber chauffeur te gaan werken. Je kunt de app downloaden, jezelf aanmelden als chauffeur en met je eigen auto aan de slag gaan. Er zijn dus best wat voordelen aan werken als Uber chauffeur. Zo heb je fijn je eigen auto, bepaal je je eigen werktijden en het verdient op zich prima. Er zit alleen wel een groot nadeel aan werken als Uber chauffeur, namelijk dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor bijkomende kosten. Denk bijvoorbeeld aan benzine en onderhoud. Dit kan op de lange termijn zorgen dat je inkomen als Uber chauffeur niet zo hoog is als je zelf dacht.

Rijlesinstructeur

Een ontzettend leuk beroep waarbij je constant nieuwe mensen ontmoet en daar ook een band mee opbouwt terwijl je in de auto over de wegen rijdt is rijlesinstructeur. Jaarlijks is er een grote groep jongeren die hun rijbewijs willen halen. Rijinstructeur worden doe je door eerste een rijinstructeur opleiding te doen. Logischerwijs zul je als rijinstructeur niet altijd zelf aan het rijden zijn maar moet natuurlijk wel oplettend zijn. Als een leerling door zijn of haar rijgedrag een gevaarlijke situatie creëert zul je moeten ingrijpen.

Vrachtwagenchauffeur

Misschien wel het meest bekende beroep als chauffeur is vrachtwagenchauffeurs. Vrachtwagenchauffeurs rijden in onze geglobaliseerde wereld goederen van A naar B over de hele wereld. Vrachtwagenchauffeur is dan ook een beroep waar je bijna altijd aan het rijden bent. Een van de grote voordelen is dat je internationaal zult rijden. Dit betekent dat je constant nieuwe landen en omgevingen in Europa zult zien. Als vrachtwagenchauffeur ben je wel veel van huis. Dit betekent dat als je niet graag je gezin mist dit beroep misschien niet zo’n goede keuze voor je is.