Wonen

Wil jij zonnepanelen kopen?

Heb jij net een nieuw huis gekocht of wil je gewoon op je huis zonnepanelen installeren? Bij het lezen van deze blog kom je meer te weten over zonnepanelen, de voor-en nadelen van zonnepanelen en tot slot een tip van de blog waar je het beste jouw toekomstige zonnepanelen kunt aanschaffen. Zonnepanelen zijn tegenwoordig overal te zien in de wereld, zelfs op plekken waar de zon weinig schijnt. Zonne-energie is zeer populair onder de Nederlanders. Steeds meer mensen gaan investeren in hun huis door zonnepanelen te kopen. Door het hebben van zonnepanelen wekt de energie op voor jouw huis wat je weer kunt gebruiken. Tot slot steunt en stimuleert de Nederlandse overheid om zonnepanelen aan te schaffen, dit is namelijk beter voor het milieu en omdat de fossiele brandstoffen opraken.

Wat is een zonnepaneel?

Zonnepanelen zijn platen die je op je schuine of platte dak kunt plaatsen. Deze panelen zijn gemaakt van een bepaald materiaal genaamd silicum, dat stroom leidt als er licht op valt. Binnen deze panelen zitten zonnecellen, wanneer er zon op deze panelen komen ontstaat er elektrische stroom tussen de positieve lading boven de cel en de negatieve lading onder de cel. Dit noemen ze gelijkstroom. Binnen deze branche zijn er veel verschillende producenten, elk maakt zijn zonnepalen natuurlijk op een andere manier.

Voordelen van een zonnepaneel

Zonnepanelen hebben natuurlijk veel voordelen, maar er zijn ook wat nadelen aan zonnepanelen. Hieronder is een overzicht gemaakt van de voordelen.

  • Beter voor het milieu

Zoals iedereen weet is het beter voor het milieu doordat je groen stroom opwekt in plaats van het gebruiken van fossiele brandstoffen. Zonnepanelen zijn daarnaast schoon en stil en je verlaagd de C02-uitstoot.

  • Investering

Veel mensen kopen zonnepanelen voor de investering. Zonnepanelen kunnen namelijk wel 20 of 30 jaar lang mee. Al snel heb je dit binnen paar terugverdient afhankelijk hoeveel panelen en stroom je opwekt. Wanneer je deze investering hebt terugverdient heb je gratis stroom.

Nadelen van een zonnepaneel

  • Investering

Vaak vergt de aanschaf van zonnepanelen een grote investering. In het algemeen zijn zonnepanelen best duur en daarom kan niet iedereen dit kopen. Ook heb je deze investering niet heel snel terug, maar dit duurt een aantal jaren. Weeg daarom goed af of je wel of niet een zonnepaneel moet kopen

  • Onderhoud

Zoals hierboven is verteld kunnen zonnepanelen snel 20 tot 30 jaar mee. Echter, is hiervoor wel onderhoud nodig. Ze moeten bijvoorbeeld regelmatig schoongemaakt worden als er bijvoorbeeld viezigheid op zit. Dit kan het zicht belemmeren.

Tip van de blog!

Heb jij na het lezen van deze blog interesse in zonnepanelen? Dan kan je bij Offerte.nl zonnepanelen offertes vergelijken gemakkelijk en snel. Dit kan superhandig zijn als je niet teveel wilt betalen en zeker wilt zijn van jouw aankoop.