Wonen

Zo creëer jij een rustige badkamer

Douchen heeft een ontspannende werking. Met de stralen van bijvoorbeeld een heerlijke regendouche voel je je zorgen van je afspoelen. Het lijkt wel alsof je ze letterlijk weg kunt spoelen door het doucheputje. Ook door in bad gaan kun je helemaal ontspannen. Om extra te genieten kun je een lekkere geurkaars aansteken, of heerlijk geurende badolie in je bad stoppen. Op deze manier krijg je een beetje hetzelfde gevoel als wanneer je naar de spa gaat. Hier lees badkamer inspiratie over hoe je van jouw badkamer een echte spa kunt maken, waarin je ultiem kunt ontspannen.

Rustieke rust

Ontspannen badkamers beginnen bij de inrichting. Om echt goed te kunnen ontspannen in je badkamer kies je voor rustige en neutrale kleuren of een natuurlijke look. Hou de basis van je badkamer rustig, door bijvoorbeeld neutrale kleuren te kiezen voor de muur, of voor simpele tegels te gaan. Denk voor de badkamermeubels aan lichte houttinten en een natuurstenen wasbak.

Siertegels

Een andere manier om je badkamer snel een rustige look te geven is door Portugese siertegels. Deze tegels zijn al eeuwen populair, sinds de Portugese koning in de 16e eeuw ze gebruikte om zijn vertrekken mee te betegelen. Deze tegels zijn er in vrolijke en opvallende kleuren, voor een Mediterrane look. Ook kun je ze krijgen in zwart wit, om de rust in de badkamer te bevorderen. Door deze tegels toe te voegen aan je badkamer, creëer je gelijk een echte spa inrichting. Voeg deze siertegels bijvoorbeeld toe aan de muren van je douchecabine, of leg ze op de vloer.

Regendouche of fijn ligbad

Ook de keuze voor een bad of douche beïnvloedt de rust in je badkamer. Als je badkamer helemaal volgestouwd staat, doet het ook gelijk een stuk minder rustig aan. Als je weinig ruimte tot je beschikking hebt, is het misschien nodig om een keuze te maken tussen een bad en een douche. Daarbij moet je vooral nagaan wat je zelf het meest gebruikt. Een fijne tegendouche in een mooie rustige cabine vergroot de rust, maar bijvoorbeeld een mooi afgewerkt losstaand ligbad ook.

Creëer sfeer

Echte sfeer in je badkamer creëer je door de extra’s die je toevoegt aan de badkamer. Zeker bij een rustige en natuurlijke badkamer misstaan planten niet. Die zorgen tevens voor zuurstof, waardoor je energieker wordt. Verder kun je je badkamer voorzien van een inbouwradio, zodat je altijd de fijnste en ontspannenste muziek bij de hand hebt. Het is ook belangrijk dat er een fijne geur hangt in je thuisspa, dus zet bijvoorbeeld geurstokjes weg, of brand een geurkaars wanneer je in de badkamer bezig bent.