Auto

Ledlampen voor de auto

Verlichting is erg belangrijk voor het zicht. Vooral in het verkeer is het erg belangrijk. In het verkeer wordt veel gedaan op gevoel, met onze zintuigen. We gebruiken onbewust op onze fiets onze oren om te horen of er een auto aan komt of niet. Maar het allerbelangrijkste zintuig in het verkeer zijn onze ogen. We kunnen deelnemen aan het verkeer doordat we alles goed kunnen zien. We oordelen en maken beslissingen aan de hand van ons zicht. Het is daarom van grootst belang dat ons zicht niet wordt belemmerd of achteruitgaat. Vooral in het donker zien we minder. Het is dan extra belangrijk om als deelnemer van het verkeer van licht voorzien te zijn. Vooral voertuigen als de fiets, scooter en een auto hebben goede verlichting nodig. Niet alleen zodat de andere verkeersdeelnemers ze kunnen zien, maar ook voor zichzelf. Zodat ze zelf verder en beter zicht hebben.

Verlichting voor de auto

In de auto is verlichting nog belangrijker dan op de fiets of scooter. In de auto worden namelijk hogere snelheden bereikt. Hierdoor verandert het zicht sneller en moeten er sneller beslissen worden gemaakt. Het is daarom van groot belang dat de led verlichting auto goed werkt. Naast dat verlichting van de auto cruciaal is in de avond als het donker is. Verlichting overdag is eigenlijk net zo belangrijk. Bijvoorbeeld tijdens zware regenval overdag moet verlichting aan worden gezet. Dit is namelijk een manier om nog enigszins uw voorganger te kunnen zien. Ook knipperlichten en stoplichten zijn van uitermate groot belang op de weg. Led verlichting kan zoals hiervoor is geschreven voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan achterlichten, binnenverlichting, dagrijverlichting, dimlichting, grootlicht, kenteken units, knipperlichten, mistlichten en meer. Led lichten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Vaak worden de let lampen per automerk aangeboden, zodat ze perfect passen in uw auto. 

Voordelen Led verlichting 

Led verlichting is door vele redenen sterk in opkomst. De traditionele halogeenlampen worden steeds vaker vervangen door led verlichting door verschillende redenen. Led verlichting heeft meer branduren, zo ongeveer 35.000 tot 50.000 branduren. Ook bestaan er zelf led verlichting die tot wel 100.000 branduren meegaan. Dit in vergelijking met de 1000 tot 2000 branduren van een traditionele gloeilamp. Verder produceren led lampen meer licht per watt energie en worden de lampen nauwelijks warm als ze aan staan. Dit zorgt ervoor dat alle energie naar de Led lamp gaat en dat de lamp zo optimaal mogelijk wordt benut. Daarbij is led verlichting perfect geschikt voor toepassingen die vaak uit en aan gaan tijdens gebruik. Zoals de knipperlichten in de auto. Andere lampen gaan bij intensief gebruik eerder kapot. Als laatste zijn de led lampen ook erg sterk, ze breken niet snel en springen ook niet snel kapot.