Ander nieuws

De belangrijke beroepen in crisistijd

Ondanks dat velen van ons als gevolg van de crisis zonder werk thuis zitten, zijn er velen van ons waarvan het werk juist meer dan ooit toe doet. Denk aan adverteerders voor bedrijven die nu veel verlies maken, essentiële beroepen in de zorg en verkoopmedewerkers; maar ook bijvoorbeeld bouwvakkers en constructiemedewerkers, voor wie het werk simpelweg nooit ophoudt, crisis of geen crisis. Want bepaalde voorzieningen moeten we allemaal hebben, en een dak boven het hoofd is daar natuurlijk een van. In vele landen moesten zelfs noodgebouwen worden gemaakt op korte termijn om alle zieken in kwijt te kunnen. Maar zelfs waar dat niet nodig is gaat voor sommige beroepen het werk altijd door. Als je zelf thuis zit zonder werk is dat natuurlijk enorm vervelend, maar het is belangrijk dat we ook stil staan bij degenen voor wie er juist tussen alle praat over tijd over hebben niets veranderd is de afgelopen tijd.

De bouw

Als je werkt in de bouw, constructie of als klusser, heb je nu misschien wel meer werk dan ooit. Veel mensen hebben zoveel tijd over dat zij hun huis en tuin massaal kunnen gaan verbouwen, waardoor bepaalde bedrijfstakken het enorm druk hebben gekregen, ondanks dat velen daar misschien niet over nadenken. Velen van ons staan niet stil bij wat zulk werk eigenlijk inhoudt en wat erbij komt kijken, dus we zetten juist die medewerkers vandaag even in het zonnetje. Naast het zware fysieke werk en het mentale werk wat zit in het besturen van grote machines komen er ook een hoop praktische zaken bij kijken. Wist je dat je meldingsplicht hebt als je machinaal gaat graven? Een graafmelding is er om te voorkomen dat gravers misbruik maken van hun mogelijkheden, er moet altijd overzicht blijven in waar, wanneer en waarvoor zulke machines worden ingezet. Dit kan een hoop gedoe zijn voor vele machinebestuurders. Gelukkig kunnen ze heirvoor wel een speciale Klic melding aanvragen – ook een handige uitvinding waar je als je niet zelf in het vakgebied zit snel bij stil zal staan!

Supermarktmedewerkers

Ondanks dat vele bedrijven hun deuren sluiten, iedereen moet kunnen eten, dus de supermarkten moeten altijd toegankelijk zijn – wat betekent dat supermarktmedewerkers ook altijd moeten blijven werken. De supermarkten waren een tijdlang een heus slagveld, toen mensen aan het begin van de crisis massaal hamsterden, maar ook nu we ons door een doolhof moeten wanen met verplichte karretjes en velen zich hier niet aan houden. Het schoonmaken van de mandjes en karretjes is saai en repititief werk, om het nog maar niet over het lange staan en de blaren op de vingers van het desinfectiemiddel te hebben. Laten we dus ook even stilstaan bij het harde werk wat er wordt gestopt in het open houden van de supermarkt zodat jij in deze tijden gewoon goed kunt blijven eten!

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.