Ander nieuws

Hoe bouw je een kerst miniatuur dorpje?

De kerst komt er weer aan, en dus is het belangrijk om na te denken over de decoraties. Vroeger zetten we alleen de kerstboom op, maar tegenwoordig pakken we helemaal uit met slingers, lampjes en verlichte rendieren. Één van de meest populaire kerstversieringen zijn de miniatuurdorpjes. Je weet wel, de kleine Dickensville huisjes die gezamenlijk een gezellig en sfeervol kerstdorpje vormen. Maar hoe maak je zo'n dorpje? En waar zet je jouw kerstdorpje neer? In dit artikel lees je niet alleen alles over het bouwen van een miniatuur dorpje, maar vind je ook de beste plek om jouw kerstdorpje neer te zetten

Kies een winterthema

Voordat je begint met het aankopen van Lemax kersthuisjes, is het belangrijk om jouw kerstdorpje een duidelijk thema mee te geven. Denk bijvoorbeeld aan een kerstmarkt, een kermis of de noordpool met de Kerstman. Wanneer jij je thema hebt gekozen kun je op zoek naar de leukste huisjes die goed bij jouw thema passen. Vergeet ook vooral niet aan het landschap te denken, denk bijvoorbeeld aan nepsneeuw en grondplaten. Houdt tijdens het winkelen het thema goed in je achterhoofd, maar wees ook vooral niet bang om je fantasie de vrije loop te laten. Op de Noordpool kan immers ook prima een wafel verkoper staan!

Kies een geschikte locatie

Vroeger bouwde je het miniatuur kerstdorpje op een lege kast of tafel, maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Sommige mensen kiezen ervoor om hun kerstdorpje bijvoorbeeld onder de kerstboom te plaatsen. Dit zorgt voor een zeer sfeervol geheel, maar maakt het wel moeilijk voor mensen om het kerstdorpje te bewonderen. De perfecte plek is volledig afhankelijk van jouw wensen én natuurlijk je interieur. Woon je in een heel klein huis en heb je eigenlijk geen plaats voor een groot miniatuurdorp? Geen zorgen, je kunt nog steeds de leuke Luville huisjes kopen! Plaats simpelweg één of twee huisjes op gekke plekken in je woning, bijvoorbeeld onder een glazen stolp of in de boekenkast.

Start met bouwen

Nu je alle huisjes hebt verzameld én de plek hebt uitgekozen is het tijd om te gaan bouwen! Begin met het bouwen van het landschap, bijvoorbeeld door de nepsneeuw te verspreiden. Plaats daarna de kersthuisjes in het landschap en zorg hierbij voor een natuurlijke omgeving. Laat bijvoorbeeld niet alle huisjes dezelfde kant opkijken én speel eventueel met hoogteverschillen. Wees niet bang om de huisjes meerdere keren te verplaatsen! Als laatste voeg je de kleine details toe, denk bijvoorbeeld aan lantaarnpalen, bankjes en natuurlijk de extra figuurtjes. Want het is geen écht kerstdorp zonder feestvierende mensjes.