Gadgets

Goede manieren om je dagelijkse beweging te behouden in quarantaine

Het zijn rare tijden voor ons allemaal. We moeten zo veel mogelijk in ons huis blijven, en dit kan af en toe best wel lastig zijn. Als je zoveel in je huis zit is het niet makkelijk om nog de juiste motivatie te vinden om naar buiten te gaan en je dagelijkse beweging te krijgen. De eerste paar weken ging het misschien nog wat makkelijker, je was nog vers en vastberaden om het beste te maken van deze quarantaine, maar dit is al snel achteruit gegaan. Wees niet bang, dit is een heel normaal, en je bent zeker niet de enige die dit overkomt. Quarantaine is namelijk niet alleen een fysieke strijd, maar ook een mentale strijd. En dan nog eens eentje die best lastig te winnen is. Dus hoe kan je hier nou goed mee omgaan, en nog steeds je dagelijkse beweging en frisse lucht krijgen?

Stel niet te grote doelen voor jezelf

Het is heel makkelijk om voor jezelf te zeggen dat je het vanaf nu heel goed gaat doen, elke dag kilometers ver rennen, en helemaal goed in shape komen. Maar dit is een te wijd doel, en je vraagt in een keer ontzettend veel van jezelf. Je zal niet meteen vooruitgang zien, omdat het doel waar je naar toe werkt veel te ver weg is. En als er geen vooruitgang is, raak je ook snel ontmoedigd, en dan ben je weer terug bij af. Het is dus heel belangrijk voor jezelf om een doel te stellen wat ook daadwerkelijk te halen is. Dit hoeft helemaal niet een groot doel te zijn, het is het beste om met kleine stappen te beginnen. Ga bijvoorbeeld gewoon eerst elke dag even een klein rondje lopen, gewoon om de motivatie en mindset een beetje terug te halen. Kies iets moois uit op de kaart om naar toe te lopen, blijf daar dan even hangen, geniet van het uitzicht, of van de mooie gebouwen, en ga dan weer terug naar huis. Zo heb je een doel gehaald, en voel jij je goed over jezelf!

Wees niet bang om een beetje hulp te gebruiken

Vooral als je niet zo goed te been bent, of je merkt dat je conditie helemaal weggevaagd is in deze periode van inactiviteit, is het niet erg om iets aan te schaffen wat je kan helpen weer terug te komen! Als je bijvoorbeeld een grote fan was van fietsen, maar je lichaam protesteert elke keer als je nu weer op het zadel gaat zitten, kan je een e bike kopen. Dit is de perfecte manier om toch nog genoeg beweging te krijgen, zonder dat je in een keer je lichaam forceert om erg veel inspanning te verrichten. Je kan gewoon zo veel trappen als je kan, en daarna kan je even de fiets het werk laten overnemen! Perfect dus om weer goed in vorm te komen, op een langzame maar gestage manier!