Gadgets

Duurzame en veilige gadgets

Jij wilt graag duurzaam leven, maar ook veilig. Het installeren van allerlei extra beveiligingsapparatuur dat veel stroom verbruikt is natuurlijk niet de meest duurzame optie. Toch zijn er veel groen alternatieven, waardoor jij je huis op een duurzame manier en 24 uur per dag kunt beveiligen. In deze blog bespreken wij een aantal van deze gadgets. Lees dus snel verder voor meer informatie over dit onderwerp.

Goede sloten

Een veilig huis begint natuurlijk met het aanbrengen van de juiste sloten. Dit is op zichzelf al een zeer duurzame vorm van beveiliging, gezien er geen stroom of andere soort energie nodig is om deze vorm van beveiliging te laten functioneren. Waar je wel op moet letten is dat je goede sloten koopt die op groene wijze zijn geproduceerd. Bijvoorbeeld sloten waarbij gerecycled materiaal is gebruikt of het productieproces is aangepast. Een ander voordeel van duurzame sloten is dat deze veel langer meegaan in vergelijking met hun goedkope, massageproduceerde tegenhangers. 

Natuurlijk zijn er ook elektrische sloten verkrijgbaar. Let bij de aanschaf hiervan op de hoeveelheid energie die zij vragen of ga op zoek naar sloten met een eigen zonnecel of iets dergelijks.

Beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s zijn elektronische apparaten die 24 uur per dag aan moeten staan en vaak verbonden zijn met een ander apparaat om de beelden terug te kunnen kijken. Hoe kies je nu een goede beveiligingscamera die ook duurzaam is? Ten eerste is het hierbij extra belangrijk om te kiezen voor een beveiligingscamera van hoge kwaliteit. Camera’s zijn moeilijk te recyclen. Gelukkig hebben kwalitatief hoge camera’s een veel langere levensduur, waardoor deze niet snel vervangen hoeven te worden en wat ze duurzaam maakt. 

Voor goede camera’s die zuinig met energie omgaan kun je terecht op de website IPcam-shop.nl.

Waakhond

Beschik jij over een omheinde voor- en achtertuin? Dan hebben wij nog een een bijzondere analoge beveiligingstip voor jou: neem een waakhond! Een waakhond is al jaren een zeer effectieve vorm van beveiliging tegen ongewenste gasten. Een hond is een groen alternatief voor andere vormen van beveiliging en je hebt er ook nog gelijk een lief en gezellig huisdier bij! Neem wel alleen een hond als je er ook echt de ruimte en tijd voor hebt. Een hond heeft veel aandacht nodig en moet ook meerdere keren per dagen worden uitgelaten en gevoerd. 

Vormt dit voor jou geen belemmering? Dan is het wellicht een goede optie voor jou om een hond te nemen en deze goed te trainen, zodat hij alarm kan slaan bij onveilige situaties.