Wonen

Duurzame LED in elke ruimte

LED-verlichting is de laatste jaren ontzettend in populariteit gestegen. Niet alleen in woningen maar ook in auto’s, in straatverlichting en nog veel meer toepassingen. Hierdoor heeft het gebruik van LED een snelle ontwikkeling meegemaakt waardoor het veelzijdig toepasbaar is in kleur, formaat, lichtsterkte en grote. Daarnaast is LED hartstikke duurzaam en dus goed voor het milieu. 

Wat LED duurzaam maakt

LED verlichting is ontzettend duurzaam. Een LED lamp is tot bijna 85% zuiniger dan een reguliere gloeilamp. Dit komt doordat een LED lamp veel minder energie verbruikt. Dit scheelt enorm op de energierekening en daarnaast is er minder CO2 mee gemoeid.  Waar een gloeilamp eerst nog wat tijd nodig heeft om het volle licht vermogen uit te stralen, werkt een LED lamp direct. Tegenwoordig zijn deze lampen ook makkelijk dimbaar. Voorheen had men hier een dure dimmer voor nodig maar tegenwoordig zijn de lampen zelf dimbaar. Vaak zijn deze met een app op je telefoon te bieden. Door het licht te dimmen wordt er minder stroom verbruikt.

Daarnaast is de levensduur van LED vele malen langer. Spaarlampen hebben een levensduur van 4 tot 8 jaar. Bij LED verlichting is dit 10 tot 25 jaar! LED-verlichting gaat dus bijna tot 3x langer mee dan een reguliere spaarlamp. 

LED-verlichting in huis

Door de veelzijdigheid van LED is het overal toepasbaar in huis. Verlichting in huis is erg belangrijk. Naast dat je wat kan zien wanneer het donker is en dat je sfeer kan aanbrengen in huis, heeft verlichting ook effect op je gemoedstoestand. Net als de zon geeft verlichting energie. Door de juiste verlichting toe te passen, kun je jouw gemoedstoestand beïnvloeden. Je kunt je namelijk beter focussen bij lampen die blauwe lichtgolven produceren. Lampen die dat niet doen zorgen er juist voordat je ontspannen en slaperig voelt. 

Met LED-verlichting is dit heel goed toe te passen. Zo is er voor elke ruimte een passende LED lamp. In de studeerkamer is het beter om verlichting te hebben waardoor jij je beter kan focussen en in de slaapkamer is het beter om verlichting te hebben waardoor je meer ontspant voor een goede nachtrust. 

Door gebruik te maken van dimbare LED-verlichting kun je in elke ruimte sfeer creëren. Met verschillende formaten en designs is er voor elke type interieur een geschikte LED te vinden. Hierdoor is LED erg veelzijdig. Daarnaast zijn er LED spotjes verkrijgbaar die kunnen kantelen. Door de LED spotjes te kantelen kun je andere delen van het huis verlichten en zo nu en dan afwisselen om een andere sfeer in huis te creëren. LED is dus duurzaam, veelzijdig en gaat lang mee.