Financieel

3 manieren om efficiënt te werken

Tegenwoordig werken we steeds meer thuis. Of dit nou komt door de pandemie of omdat de mogelijkheid er is om vanuit huis te werken omdat we steeds meer online gaan. Het feit blijft dat thuiswerken niet helemaal hetzelfde is als op kantoor. Het heeft zowel zijn voor- als nadelen en daarom is het belangrijk om te kijken hoe op verschillende manieren efficiënt kan blijven werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een planning, een to-do lijstje en nog veel meer. In deze blog behandelen we drie manieren waardoor jij efficiënt te werk kan gaan.

Maak een planning met vaste tijden

Als je op kantoor werkt, begin je over het algemeen rond de ingestelde tijd en ga je vervolgens op de ingestelde tijd naar huis. De grens tussen werk en privé is heel duidelijk. Als je vanuit huis werkt, is de situatie compleet anders. Om ervoor te zorgen dat je een goede balans tussen werk en privé hebt, is het erg belangrijk om op vaste werktijden te werken. Natuurlijk zijn sommige dagen als een kantoor dag, en er zijn uitzonderingen. Maar door hierop aan te dringen, kun je voorkomen dat je bijvoorbeeld 's ochtends te lang in bed ligt of elke dag te lang doorwerkt. Plan een pauze voor jezelf zodat je ook kunt lunchen. Zorg ervoor dat je deze planning van tevoren maakt en niet op het moment zelf. Hierdoor heb je ergens waaraan je jezelf kan vasthouden.

Zorg dat je de juiste spullen bij de hand hebt

Wanneer je efficiënt te werk wil gaan dan is het slim om de juiste spullen bij de hand te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een goede laptop, met externe muis, toetsenbord en een extra scherm. Waarschijnlijk is dit vanzelfsprekend op kantoor maar thuis niet altijd. Daarom is het slim om dit van tevoren al een te schaffen zodat je niet een hele dag, of zelf meerdere dagen, met je mousepad zit te klooien. Daarnaast is het slim om even een check te doen. Heb je genoeg papier, een printer die werkt en zit er nog inkt in je inktpatronen? Dit zijn vaak dingen waar je pas achter komt als je het nodig hebt. Ben je opzoek naar inktpatronen van een bepaald merk zoek dan bijvoorbeeld op inktcartridges Canon.

Zorg voor afwisseling

Wanneer je thuis werkt heb je meer ruimte om een eigen planning te maken en kan je dus meer afwisselen. Je kan bijvoorbeeld een korte pauze tussendoor nemen of later beginnen en later eindigen.