Wonen

In deze blog: de voordelen van een lamellen dak

Als je beschutting in de tuin wilt dan kun je kiezen voor verschillende soorten overkappingen. Een overkapping kun je aan het huis bevestigen. Dit is ideaal als je een deur direct naar de tuin hebt of een schuifpui. Je kunt dan direct op een beschut plekje plaatsnemen. Als je ergens anders in de tuin een beschut plekje wilt kun je daar ook een lamellendak plaatsen. Het voordeel van een lamellen overkapping is dat je de lichtinval kunt beïnvloeden met het kantelen van de lamellen. De lamellen kunnen in verschillende standen worden gezet. Op deze manier kun je in de schaduw zitten maar ook in de halfzon. 

Verschillende soorten terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is heerlijk om zo alle seizoenen buiten te kunnen zitten. Met een terrasoverkapping kun je een stukje woongedeelte betrekken met de tuin. Door een overkapping aan huis te bouwen is het heerlijk om direct buiten te kunnen zitten. Je kunt een overkapping op verschillende manieren afwerken. Zo is een veranda overkapping mogelijk die met glas of bepaalde soorten polycarbonaat is afgewerkt. Je kunt dan schaduw creëren door verandazonwering toe te voegen. Het is ook mogelijk om voor lamellen te kiezen. Met een lamellendak kun je de lamellen op verschillende manieren instellen. Een lamellendak kan ook op andere plekken in de tuin plaatsen.

Voordelen van een lamellen overkapping

Het voordeel van een lamellen overkapping ten opzichte van een glazen of polycarbonaat overkapping is dat het minder warm onder de overkapping wordt. Je kunt de lamellen schuin instellen zodat er toch nog een zuchtje wind doorheen gaat. Je kunt dus ten alle tijden zonlicht en ventilatie aanpassen door de standen van de lamellen te veranderen. Daarnaast is een groot voordeel dat de constructie overal te plaatsen is. Afhankelijk waar behoefte is aan een overkapping kan het model aangepast worden om op die plek te kunnen plaatsen. Met een mooi aluminium design kan het lamellendak aan de gevel worden geplaatst, los in de tuin of aan een bestaande constructie. 

De Arezzo en Repallo lamellendak

Verschillende soorten lamellendaken zijn te verkrijgen. Bekende modellen zijn de Arezzo en de Repallo. De Arezzo heeft een elegant look. Het aluminium model kan helemaal op maat aangeleverd worden. De lamellen worden aangedreven door een stille motor. Wanneer de lamellen gesloten zijn ontstaat een spatwaterdichte overkapping. Als je lamellen wilt die niet alleen kantelbaar zijn maar ook verschuifbaar, dan is de Repallo een geschikte lamellendak. Als je heerlijk wilt zonnen dan is dit natuurlijk wel zo fijn, of in de ochtend kunnen genieten van de eerste zonnestralen. Natuurlijk kunnen de lamellen van de Repallo ook dicht waardoor tevens een spatwaterdichte overkapping ontstaat.