Financieel

Jezelf nieuwe kennis aanleren

Is het tijd om jezelf verder te ontwikkelen? Ben je van plan om te investeren in jezelf en wat kennis bij te spijkeren? Dan kan je ervoor kiezen om verschillende investeringen te doen. Denk bijvoorbeeld aan een cursus, een opleiding of via internet kennis op doen door bijvoorbeeld tutorial te kijken. Daarnaast kan je natuurlijk ook boeken, artikelen en tijdschriften lezen. In deze blog geven je een aantal tips die je kan gebruiken opzoek naar het zelf kennis opdoen.

(Online) cursus volgen

Wanneer je een cursus gaat volgen is het slim om vooraf te kijken waarin jij je zelf wilt gaan verdiepen. Waarin zou jij meer kennis op willen doen? Dit zou van alles kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan iets wat werk gerelateerd is. Wanneer je in de creatieve sector zit kan je bijvoorbeeld kijken naar grafische cursussen. Hierin kan je jezelf verder in ontwikkelen en zo meer ervaring opdoen. Vervolgens kan je met deze kennis en ervaring bijvoorbeeld je eigen bedrijf opzetten of jezelf omhoog werken bij het bedrijf waar je werkt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer vrijheid kan ontwikkelen of juist meer kan gaan verdienen. Daarnaast zorgt een cursus voor een bredere blik op een specifieke vaardigheid/skill.

Wat is jouw hobby?

Heb je een specifieke hobby en wil je jezelf hierin verder ontwikkelen? Dan is het wellicht slim om te kijken naar een leuke cursus die bij jou past zodat je jouw hobby kan uitbreiden. Neem bijvoorbeeld cursus schilderen wanneer je zelf al veel aan het schilderen bent is het leuk om je steeds meer te verdiepen en beter te worden hierin. Vervolgens is het zelfs mogelijk om van je hobby je werk te maken. Door een cursus te volgen krijg je vanuit verschillende perspectieven te zien wat je er allemaal mee kan doen en welke technieken er allemaal zijn. Dit kan zorgen voor steeds meer verdieping en kennis. Technieken die je zelf nog niet kende, zijn nu ook bekend bij je.

Investeer in jezelf

Je hoeft natuurlijk niet persé een specifiek onderwerp te kiezen wanneer je jezelf kennis wilt bijspijkeren. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een boek te gaan lezen. Boeken zijn vaak wat algemener. Denk bijvoorbeeld aan financiën. Boeken over financiën kunnen zowel gaan over het algemeen als over heel specifiek onderwerp. Een cursus is daarentegen direct gericht op een bepaalde skill/vaardigheid. Boeken kunnen ook zorgen voor een eigen beeldvorming. Dit zorgt ervoor dat je creatieve brein geactiveerd wordt.