Financieel

Zo til je jouw shop naar een hoger niveau

Bied jij met jouw business producten online aan? Dan is het juist nu belangrijk om jouw webshop naar een hoger niveau te tillen. Het afgelopen jaar heeft veel noodzakelijke aanpassingen van ons gevraagd, waarbij een van de meest opvallende punten ons online shopgedrag is. Spullen die wij voorheen in de oude, vertrouwde stenen winkel kochten, kopen we nu massaal online. Veel bedrijven hebben hun aanbod het afgelopen naar online gebracht of hebben hun al bestaande aanbod uitgebreid. Niet zo gek dus dat de bezorgbusjes af en aan rijden en het massale online shoppen niet altijd gemakkelijk kunnen verwerken. Maar een digitalisering bedrijf doe je niet zomaar. Om jouw webshop er uit te laten springen ten opzichte van de concurrentie is de achterliggende technologie van groot belang.

 

PWA

Het zal je als bezitter van een webshop niet vreemd in de oren klinken dat jouw de website echt op rolletjes moet lopen om klanten aan te trekken, een aankoop te laten doen en vervolgens terug te laten keren naar de site. De technologie om de website goed te laten werken moet dan ook op en top zijn, hier zal je een gespecialiseerd ICT-team voor inzetten. Om nu net dat beetje extra te bieden kun je gebruik maken van Progressive Web Apps, PWA’s. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apps en e-commerce. Een PWA gaat veel verder dan een doorsnee webshop en biedt veel voordelen ten opzichte van native apps. Het combineert namelijk de functionaliteiten van een native app met die van de webshop. Een PWA brengt minder ontwikkelings- en onderhoudskosten met zich mee omdat je geen rekening hoeft te houden met de verschillende besturingssystemen, je hoeft de app maar één keer te ontwikkelen. Daarnaast is een PWA in de regel een stuk sneller dan een native app, beschik je altijd over de nieuwste versie zonder updates en kun je met een PWA een stuk sneller en beter gevonden worden via Google. Je kunt je PWA namelijk optimaliseren voor SEO. Ideaal dus!

 

B2B

Niet alleen B2C is belangrijk, B2B mag natuurijk ook niet vergeten worden. Ook zakelijke inkopers richten zich namelijk steeds meer online en geven de voorkeur aan online inkopen. Zakelijke klanten stellen steeds hogere eisen aan een webshop en zijn op zoek naar een platform met uitgebreide functionaliteiten. Dat is waar Magento bij komt kijken. Dit is het meest ideale en uitgebreide platform dat je kunt aanbieden omdat het perfect inspeelt op alle wensen en behoeften van zakelijke inkopers. Zij kunnen zelf inloggen om hun eigen account te beheren, per inkoper kunnen specifieke rollen en bijbehorende bevoegdheden aangemaakt worden.